8 - 1

SP Teuge VR1

4e klasse 2

11 mei 2019 13:00

De groep van zaterdag 11 mei 2019: keeper: Jenn, verdediging: Daphne, Esmay, Ashley en Puck, middenveld: Kimberly, Marinte, Ilene, aanval: Lisa, nog onderweg: Linda, Joëlle en Saira (3 dames dus!!), grensrechter: Marrit, waterzakdrager c.q. verslaggever appgroep: Oona, trainers: Toon en Michel

We hadden van tevoren een andere opstelling besproken, maar omdat er 3 dames niet op tijd aanwezig konden zijn, ging de wedstrijd toch van start.

We begonnen de wedstrijd met 9 dames. Hier wist FC Horst goed van te profiteren. Bij een 1-0 achterstand kwam daar onze nummer 10 het veld betreden, Linda. Nog steeds met een dame te weinig aan onze kant, knalde FC Horst de ballen in het net. Binnen 10 minuten stonden we 3-0 achter. Na een kwartier spelen kwam Joëlle het veld in, als 11de dame. We konden onze draai niet vinden, maar we bleven volhouden. Voor rust wisten we een aantal aanvallen te creëren, ze waren op een hand te tellen, maar daardoor niet minder geweldig:

13:44 Ashley gaat zojuist het hele veld over en kapt iedereen voorbij, maar de goal had iets breder moeten zijn (lees: gevloerd door de keeper in het zestienmetergebied).

13:46 Weer een actie maar voor Daphne stond de keeper in de weg.

13:49 Teuge loopt zich wel redelijk kapot, laat zich niet zomaar kennen!

13:50 RUST. We gingen de rust in met een 7-0 achterstand.

In de rust moesten we van keeper wisselen. Iets wat NOOIT voorkomt bij onze Jenn, maar wel de verstandigste keuze van de dag. We wisten Marrit over te halen om nog eens met ons in het veld te staan, ook al heeft ze al een eeuwigheid geen bal meer aangeraakt vanwege haar blessures. En omdat onze selectie die dag niet heel breed was, moest Marrit zichzelf wel opofferen. We zijn je dankbaar Marrit 🙌

Na rust begonnen we gewoon weer met 0-0. Waarom? De eerste helft was een rommel en we waren niet compleet. Het was geen eerlijke start.

En zo was dit ook terug te zien in ons spel, want dit keer kwamen we aan tikken toe en maakten we combinaties. Helaas viel Ilene uit met een blessure en dit betekende voor de rest van onze dames dat ze niet meer konden wisselen, ondanks de aanwezige pijntjes 🤕

14:37 Penalty 🙋‍♀️ De tegenstander maakte hands. Wij dachten dat de scheidsrechter een vrije trap zou geven net buiten de zestien, dus Ashley was al onderweg (in de eerste helft had ze een vrije trap niet goed genoeg geplaatst waardoor de keeper de bal in de hoek kon vangen, tijd voor revanche). Toen bleek dat hij een penalty gaf. Marinte pakte koelbloedig de bal en schoot, links onderin de hoek. Hoppa, 0-1.

Marrit had het deze helft niet heel druk gehad. Wel geteld drie schitterende reddingen, waarvan een doelpoging van Esmay want ze kopte de verkeerde kant op. Esmay had de bal mooi in de hoek geplaatst, maar Marrit wist deze te pakken.

14:53 1-1: De tegenstander wist te scoren via een lullige bal via de binnenkant van de paal..

Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 8-1. Maar we hebben genoten van het schitterende zonnetje en we lieten ook dit keer zien dat we voor elkaar klaar staan, in elke linie, in elk onderdeel van de technische staf 💚 #trots