VIOS V. VR1

4e klasse 2

10 november 2018 14:30

Cor Brom

Zaterdag 10 november speelden wij de wedstrijd tegen VIOS Vr1. Dit keer hadden we maar liefst 5 wissels. Het geblesseerde bankje wordt steeds iets kleiner. Ook Esmay was weer terug van haar schoolreisje naar Afrika waar ze zich heeft ingezet voor onder andere de Afrikaanse schoolkindjes. Wel moest ze op de bank beginnen, zodat ze nog even kon wennen aan de tempartuur en de regendruppels in het frisse Teuge.
Voor de meiden die al wat langer in het mooie Teuge vertoeven was het lekker voetbalweer. Niet te warm, niet te koud en met kleine regendruppeltjes op het gezicht. Niet te erg natuurlijk, want dan loopt de mascara door β˜”

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Ashley, Joëlle en Puck, middenveld: Linda, Marijke en Nienke, aanval: Lisa, Sabrina en Kimberly, wissels: Daphne, Marinte, Ria, Ilene en Esmay.

De wedstrijd begon. VIOS was direct veel sterker. Op papier waren zij ook de beste partij en dat lieten ze ook meteen zien. Al snel viel een doelpunt voor VIOS. Wij kwamen niet onder hun druk vandaan. Lichamelijk waren ze groter, sterker en meer fysiek. Hierdoor wonnen wij de duels niet. Doordat de meiden van VIOS groter waren dan de gemiddelde Teuge vrouwen verdediging (gem. Teuge Vr1 verdediging: 1,60m groot en/of onder de 65 kg) vielen er vroegtijdig dames uit met blessures. Het wisselen in de achterhoede zorgt bij ons vooral voor onrust, maar we gingen met een 0-2 achterstand de rust in. In de rust werd ons een hoop verteld. Dat houden we liever in kleedkamer 7. Ook werden er wissels uitgevoerd, deze mochten gaan warmlopen in de stromende regen, terwijl de rest nog even teamoverleg had in de kleedkamer. Deze meiden (zal geen namen noemen) hadden het mooi bekeken, want in plaats van warmlopen gingen ze lekker droog in de dug-out zitten. Helaas voor hen, werden ze gespot en moesten ze de dug-out uit.
De tweede helft ging van start. VIOS begon een stuk slapper, waardoor wij meer pogingen kregen om te gaan voetballen. In de eerste helft waren we hier te weinig aan toegekomen. De meeste acties die we hadden opgebouwd werden door VIOS weggemaaid uit het zestienmeter gebied. Dus tot scoren kwamen we niet. VIOS wist dat beter te doen. Opvallend iets; wel weer vanaf minuut 60. In de wedstrijden tegen de betere partijen zakt onze concentratie weg in het laatste half uur. Wel wisten we elkaar na elk tegendoelpunt weer op te peppen om er voor te gaan! Het mocht niet baten. We verloren de wedstrijd met 0-5.
Uit deze wedstrijden komen vooral leermomenten. Dit zijn ook de situaties waar we de komende weken weer op gaan trainen, want oefening baart kunst! Aan ons teamgevoel ligt het in ieder geval niet, want we bleven strijden voor elke bal, als één team, met elkaar πŸ’š

Zaterdag  17 november spelen wij een oefenwedstrijd tegen en bij Heerde Vr1 om 14.30 uur.

p.s. Vergeet niet te stemmen op onze CLUBHELD! Johan Neuteboom Spijker is genomineerd. Voor ons is hij al een held, want hij geeft elke week keeperstraining aan onze Jenn. Wij hebben al gestemd. Jullie ook? πŸ†