... (e.d.)
63'

4e klasse 2

9 februari 2019 12:00

Afgelopen zaterdag, 9 februari, stond onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. We mochten afreizen naar Oosterwolde (in Gelderland). De wedstrijd tegen VSCO ’61 Vr1 stond op het programma.
Het was vandaag een wedstrijd met twee tegenstanders: de geel-zwarte uit Oosterwolde en dé wind. Het waren goede weeromstandigheden om te gaan kitesurfen, maar daar hadden we weinig aan op het voetbalveld.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saïra, Esmay, Ashley en Puck, middenveld: Daphne, Marijke, Marinte en Lisa, aanval: Kimberly en Nienke, wissels: Sabrina, Melissa en Karin.
We speelde de wedstrijd met een 4-4-2 opstelling. Iets wat we weinig spelen, omdat dit niet in ons automatische systeem zit. De reden was dé wind. De eerste helft zouden we tegen de wind in gaan spelen, dus lange ballen hadden weinig zin want die zouden door de wind weer terug waaien.

We begonnen de wedstrijd. Als snel werd duidelijk dat we onder druk werden gezet, niet persé door de tegenwind maar door de tegenstander. De meeste acties die we maakten gingen over de linkerkant, waar Nienke stond. Nienke was zeker een kop groter dan haar tegenstander, dus ze kon er makkelijk overheen walsen. Alleen toen het moment aanbrak dat ze tot scoren kon komen, had ze een black-out en kwam er geen goal. VSCO wist wel te scoren. De Teugse verdediging werd verrast door een meisje van VSCO, waarbij wij dachten aan buitenspel, maar zij ondertussen op 1-0 voorsprong kwamen. Ook de 2-0 kwam uit een klunzige situatie. De bal werd niet goed weggewerkt en de verdediging was te laat bij de bal.
Stand bij rust 2-0. In de kleedkamer werden we toegesproken door drie trainers. Zij zagen het een en ander fout gaan. Maar er waren ook goede dingen te melden. Nadat de nodige wissels waren uitgevoerd gingen we weer het winderige veld op, dit keer met de wind in de rug.
Vlak na rust wisten wij snel te scoren. Marijke maakte in de 47ste minuut de 2-1. Nu waren wij de partij die het begin van de tweede helft druk wisten te zetten. Het gelijkspel kwam voort uit een kopbal van Marijke vanuit het middenveld. Deze werd prachtig doorgekopt door VSCO, in eigen goal. In de 63ste minuut was gelijkspel een feit. Nu moesten we doorknallen naar de overwinning.
Het laatste half uur ging een beetje over en weer. Beide ploegen vielen aan. De aanval werd afgekapt. En weer overnieuw.  In de laatste minuten wisten we een aanval van VSCO te stoppen, maar hieruit kwam een corner. De corners die we allemaal al tegen hadden gehad, wist Jenn uit de goal te tikken. Dit keer draaide de bal anders. De tegenstander van 1,9m wist de bal in de goal te koppen. We verloren de wedstrijd met 3-2.
Het voelde ook echt als een verlies, je zult het vast herkennen. De tweede helft hebben we hard gestreden om onze achterstand weg te werken. Het mocht niet baten. Het scoren lukte ons gewoon niet goed genoeg. Wel was het een zeer sportieve wedstrijd.

Ondanks ons verlies hebben we toch een vrouw van de wedstrijd. De keuze viel op Nienke of Esmay, maar omdat Nienke vroegtijdig de wedstrijd verliet (en niet scoorde terwijl ze een schitterende kans kreeg) is Esmay onze vrouw van de wedstrijd. Dus, lieve Esmay, omdat je echt knettergoed gevoetbald hebt, dat meisje in je broekzak hebt gestopt, de jongste van het veld was en jouw tegenstander geen enkele kans tot scoren heeft gekregen, ben jij onze vrouw van de wedstrijd!

Zaterdag 16 februari spelen we thuis tegen DSV ’61 om14.30 uur. De koploper bij uitstek in onze competitie.