... (schot)
92'

4e klasse 2

1 december 2018 12:15

Zaterdag 1 december stond de wedstrijd tegen en bij Hierden Vr1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want als we deze wedstrijd winnen behouden we onze 5e plek. Lukt het ons om beter te spelen dan vorige week? De opstelling van vandaag: Keepster Jenn, Verdediging Nienke, Ashley, Sabrina, Saïra, Middenveld Melissa, Marijke, Marinte, Aanval Daphne, Kimberly, Lisa, Wissels Janneke, Esmay, Ilene en Joëlle (die wat later is omdat ze eerst moest werken).

De wedstrijd begint, wij staan in een iets andere opstelling dan we gewend zijn. Dit omdat er weer een paar kleine blessures zijn, en omdat we al zo vroeg moeten spelen zijn er wat meiden die moeten werken. Dat het wennen is is goed te merken. We zijn niet scherp en ballen komen vaak niet aan bij onze medespeelsters. Hierden is dan ook de ploeg die de eerste goal maakt, 1-0. We krijgen nog wel een grote kans in de eerste helft. Ashley loopt op en geeft een goede pass op Kimberly, maar die raakt helaas net de paal.

In de rust krijgen we een donderpreek van Toon, die we ook nodig hebben. Als we onze thee op hebben wordt het tijd om terug te gaan naar het veld. De scheids fluit voor het begin van de tweede helft en meteen is te zien dat de donderpreek heeft geholpen. We zijn fel op de bal en kunnen elkaar nu wel vinden. Na ongeveer 10 minuten spelen maakt Hierden een overtreding, net iets buiten de zestien. Een perfecte plek voor Ashley om hem te nemen. Ze raakt hem goed, maar de keepster weet hem er net uit te houden. Ze heeft hem alleen niet klem, en Marijke staat al klaar om hem erin te schieten, 1-1! Een kwartiertje later doet Marijke haar wereldgoal van vorige week nog een dunnetjes over, alleen nu in de korte hoek van de keepster. 1-2 voor ons. Dan vindt de scheids dat er hands (of in ieder geval de beweging) gemaakt wordt in onze zestien, penalty voor Hierden. Deze schieten ze er in en het staat 2-2. Gelukkig blijven wij in ons spel en vechten we voor elke bal. Marinte schiet op de goal. De keepster heeft hem, maar weer niet klem. Deze keer is het Ilene die oplet, zij maakt de 2-3. De 2-4 wordt gemaakt door Esmay, ze krijgt de bal van Kimberly. Ze haalt vol uit en hij zit! Hierna maakt Hierden de 3-4, en blijft het dus spannend. In het laatste kwartier van de wedstrijd krijgt Ashley nog een gele kaart (al onze 3e gele kaart dit seizoen). Dit betekend dat ze er 10 minuten uit moet. De scheids laat Ash er na 10 minuten nog niet inkomen, omdat ze volgens hem nog niet voorbij zijn. We hebben het laatste kwartier dus uitgespeeld met tien man. Het was een spannend kwartiertje, maar gelukkig zijn wij het die met de dik verdiende 3 punten naar huis gaan!

Volgende week spelen we alweer onze laatste wedstrijd voordat de winterstop begint. Om half 3 thuis tegen VVOP Vr1, tot dan!