VSCO '61 VR1

4e klasse 2

22 september 2018 14:30

Piet Moree

Zaterdag 22 september speelden wij onze eerste competitiewedstrijd tegen VSCO ’61. Voorafgaand aan de wedstrijd dachten wij dat we maar met 11 dames zouden spelen, best een bijzondere situatie met 21 dames op papier. Helaas door de vele blessures is onze selectie bijna gehalveerd. Maar we konden zaterdag met 13 dames in het Teuge tenue schitteren, in de regen.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Joëlle, Ashley en Puck, middenveld: Nienke, Marijke en Daphne, aanval: Ria, Linda en Lisa, wissels: Ilene en Sabrina.

Tijdens het warmlopen kregen we al een stortbui over ons heen. We zijn nog even met z’n allen de kleedkamer in gegaan voor een wedstrijdbespreking en toen mochten we van start op het hoofdveld! We waren twee minuten onderweg en daar was de flits en het gedonder. Het fluitje ging drie keer en we mochten opnieuw de kleedkamer in.. Iedereen checkte snel buienradar. Hoe lang ging dit duren? Het viel uiteindelijk mee en we hervatte de wedstrijd.
Het was een grote chaos vanuit onze kant. Veel lange ballen naar voren, iets wat we vorig seizoen hadden afgeleerd, maar daar was nu weinig van te zien. Waren het dan toch de zenuwen? Of hadden we last van doorgelopen mascara in onze ogen? We kwamen door een schot van veraf achter met 0-1. Dit werd ook onze ruststand. In de rust werd ons even duidelijk gemaakt dat het een grote chaos was, paniekvoetbal. De inzet was er wel, maar voetballend leek het nergens op.
De tweede helft ging van start. Wij waren minder scherp dan VSCO ’61. Dit hield in dat wij niet ons eigen spel konden spelen en dat wij vooral achter de counterballen van VSCO aan konden rennen. Op zich geen nood aan de man, want onze verdediging is op elkaar in gespeeld. Maar het houdt een keertje op. De conditie is zeker nog niet op niveau en door de vele blessures is het nog steeds zoeken naar de juiste posities voor iedereen. De strijd was er wel, maar de conditie was op. We verloren de wedstrijd met 0-3.

Al met al een sportieve wedstrijd. En laten we het maar zo bekijken: ook Ajax heeft dit weekend verloren met 3-0. We zijn dus heus niet de enige..

Volgende week nieuwe kansen! Dan spelen we tegen DSV ’61 Vr1 om 16.15 uur in Doornspijk.