10 - 0

SP Teuge VR1

4e klasse 2

29 september 2018 16:15

Zaterdag 29 september moesten wij spelen tegen DSV ’61 Vr1. We moesten pas om 16.15 uur spelen in Doornspijk. Ook dit weekend zaten we lastig met speelsters omdat nog steeds de helft van onze selectie geblesseerd is. We vertrokken met 12 dames.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Joëlle, Ashley en Puck, middenveld: Melissa, Marijke en Linda, aanval: Lisa, Daphne en Ria, wissel: Esmay

Onze wedstrijd was laat en de velden van DSV zaten vol. Wij moesten warmlopen op een stukje grasveld, waar de eikels (die dingetjes die van de boom vallen) tussen de noppen bleven zitten. We hebben ook nog even kort partij gedaan in een pannakooi. Maar hoe maak je teams als je geen gekleurde hesjes bij je hebt? Gewoon shirt uit en in het hempie gaan staan. Het was een heerlijke nazomerse dag. De zon was zeker aanwezig in Doornspijk.
De wedstrijd begon. Het werd al snel duidelijk dat het een wedstrijd werd waarin we moesten overleven. DSV was groter, sterker en sneller. Wij moesten positioneel goed staan, strijden voor elke bal en vooral niet verzaken. Als iemand van ons zou verzaken, dan zou dat leiden tot een tegendoelpunt.
De uitslag schept geen duidelijk beeld van hoe wij gestreden hebben. We hebben 90 minuten + 15 minuten blessuretijd gestreden met elkaar en voor elkaar. Bij elk tegendoelpunt dat viel zeiden we tegen elkaar: “Oké, we beginnen gewoon weer bij 0-0! En nu gaan wij een doelpunt maken. Wij kunnen dit!” We bleven positief, we bleven lopen, we gaven niet op. Het mocht helaas niet baten, want we kwamen niet aan scoren toe.
Het was een redelijk sportieve wedstrijd, maar de slidings van achter had DSV wel weg mogen laten. Gelukkig valt het extra blessureleed mee.

We waren om 19.15 uur weer terug in Teuge. De avondploeg had de keuken nog open gelaten zodat we nog heerlijk vet konden eten. We hebben nog met een aantal dames kwartet gespeeld. Nu klinkt kwartetten misschien een beetje saai, maar dit is een speciaal kwartetspel. Iets met de Donald Duck familie en de dames van Teuge Vr1.

Voor nu is het blauwe plekken tellen. In het geval van Joëlle is het strepen tellen en voor Puck kijken of alle vingers nog functioneren.. Maar volgende week gaan we vol goede moed weer een nieuwe wedstrijd tegemoet!

Volgende week spelen we om 11.30 uur tegen en bij SDC Putten Vr2.