50'
... (schot)

D-Pupillen beker poule, D2, Groep 16 1

20 augustus 2011 11:00

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, het begin van het voetbalseizoen 2011-2012. En de spelers van de D2 begonnen met de bekercompetitie, waar we dit jaar hoog zijn ingedeeld. Het verwachtingspatroon is hoog, omdat we denken dat we beschikken over een aantal zeer getalenteerde voetballers. De wedstrijd van zaterdag was tegen de D2 van Albatross. Een grote vereniging met veel jeugd, waarbij het eerste eltal na CSV Apeldoorn op het hoogste niveau van Apeldoorn en omstreken voetbalt. Iedereen was aanwezig , en we begonnen met volgende opstelling. Robert-jan op het doel, linksback Stan, hart verdediging Anco en Emma, en rechtsback Isa. Middenveld met Justin, Giovanni centraal, en Rens rechts. Maarten linksbuiten en Glenn spits. Sven rechtsbuiten. Levay, Max en Julian begonnen wissel. Omdat het een nieuw team is, werden er van te voren tijdens een voorbespreking een aantal dingen afgesproken. Toch is de praktijk anders, en als je voor het eerst op een groot veld voetbalt moet je ook dingen zelf ondervinden. Ondanks afspraken kwamen we door onwennigheid snel met 0-2 achter, en het had nog meer kunnen wezen als Robert-jan niet uitstekend had gekeept. Na een minuut of twintig kwam het omslagpunt, de spelers kregen in de gaten hoe er gevoetbalt moet worden op dit niveau en vanaf dat moment was het een gelijkopgaande wedstrijd. Met kansen over en weer, en eigenlijk hadden we minimaal een keer moeten scoren voor de rust. Helaas gebeurde dat niet. Na de rust ook weer gelijkopgaand, en we kregen opnieuw een paar goede kansen. Toch scoorde Albatross de 0-3. Gelijk daarna lukte het wel om te scoren door Maarten. 1-3. Er kwam nog een sprankje hoop op een goed resultaat, maar zo'n eerste wedstrijd kost een hoop energie, en helaas viel toen de 1-4. Dat was de eindstand. Algemene conclusie van de leiders was toch wel, dat we op hetzelfde niveau zaten als de tegenstander, en dat we nu weten hoe een wedstrijd in de D wordt gevoetbald. Dus ondanks de nederlaag, waren we eigenlijk best wel tevreden. Zaterdag wacht Terwolde D1, en als we nog een ronde verder willen komen, moeten we proberen een goed resultaat. te halen. Dit kan beginnen door een sterke inzet tijdens de trainingen.