0 - 8

SP Teuge 2

3e klasse F

22 september 2018 12:00

Op 11 augustus begon de voorbereiding van Teuge 1en 2 met maar liefst 38 spelers waaronder de twee keepers Joost en Jesper. Iedereen heeft zijn kans gehad en nadat de trainer van Teuge 1 zijn selectie bekend had gemaakt begon het doorselecteren voor Teuge 2. Maar liefst acht jeugdspelers maakten de overstap naar de selectie waarvan er zes zijn overgebleven. Voorlopig drie bij Teuge 1 en drie bij Teuge 2. Voor Giovanni was het net een stapje te hoog en Sven plakt er nog een jaartje O19 aan vast om topfit te worden.
Teuge 2 had een pittige voorbereiding met wedstrijden tegen 1 hoodklasseteam, twee keer een 2e klasser, één 3e klasser en een goed 4e klasse elftal van de zondag.
Dit waren goede graadmeters voor de trainer en het team dat vandaag startte stond er ook meteen. VIOS 2 had vandaag weinig in te brengen en werd na een slordig begin bekwaam met 8-0 aan de kant gezet. De mooiste treffer kwam op naam van Carlos, die op Ronaldo achtige wijze de voorzet van Romano op fabelachtige wijze met een halve omhaal in de kruising schoot.
Vooral de fase vanaf de 20e tot de 45e minuut (5-0)  was van een hoog niveau en legde de basis voor de overwinning vandaag. Na rust kwamen alledrie de wisselspelers er in, toonden alle drie gretig te zijn en liep Teuge 2 uit naar de 8-0 eindstand. Romano en Tristan die zijn overgekomen uit de A1 toonden aan dat ze aanwinsten (kunnen) zijn, maar dat 90 minuten senioren voetbal op dit niveau meer vraagt dan 45 minuten goed spelen. Gelukkig hebben we geduld en lieten beide hele goede dingen zien de eerste helft.
Na een wedstrijd of vijf weten we waar we staan in deze competitie, maar het begin is er.