Youri Pas (schot)

3e klasse F

1 december 2018 12:30

Loo, A. van

Teuge 2-Columbia 2 was een wedstrijd met twee gezichten onder leiding van een scheidsrechter die aan beide kanten erg veel toe liet en zich op twee cruciale momenten liet foppen door de grensrechter van Columbia 2.
Vooral de eerste helft profiteerde Columbia met zijn fysiek sterke ploeg van de ruimte die de scheidsrechter bood en was duidelijk de betere zonder tot echt grote mogelijkheden te komen. Onnodig balverlies in de as leidde in de 22e minuut de 0-1 in en Teuge stelde daar te weinig tegenover. Columbia probeerde door te drukken door hoog druk te zetten, maar tot grote kansen leidde dat niet.
Carlos kwam na rust voor John en kort daarna miste Rick de 100% kopkans om op gelijke hoogte te komen. Na 55 minuten kwamen Romano en Youri voor Dean en Wesley. Rick zakte naar het middenveld en Teuge 2 trok de wedstrijd naar zich toe. In 70e minuut miste de weer sterk spelende centrale verdediger van Columbia de kans om uit een strafschop de 2-0 te scoren en de wedstrijd op slot te gooien😅. Even later in de 74e minuut maakte de sterk ingevallen Youri de verdiende 1-1 en Teuge ging onmiddelijk door met Columbia 2 onder druk te zetten. In de 77e minuut kapte de gedreven ingevallen Romano zijn man uit en zette de bal goed voor. Pascal kwam achter zijn man vandaan en kopte de bal strak in de hoek. 2-1 dacht iedereen, maar de grensrechter van Columbia 2 stak zijn vlag omhoog. De scheidsrechter trapte er in en keurde het loepzuivere doelpunt af. In de 82e minuut werd Columbia weer eens gevaarlijk uit een counter en tot overmaat van ramp ging de bal er bij de eerste paal uit de kluts in.
Teuge 2 zette nogmaals aan en Gerwin maakte in de 88e minuut de verdiende 2-2, tenminste dat dachten we. Wederom ging de vlag van de grensrechter omhoog en wederom werd het vlagsignaal gevolgd door de scheidsrechter. De scheidsrechter had beide keren zelf kunnen zien dat beide doelpuntenmakers achter de man vandaan kwamen en dus niet buitenspel stonden, maar deed helaas niets met zijn eigen waarneming.
Teuge 2 moet volgende week verder gaan met de wijze en overtuiging waarmee het de tweede helft speelde en proberen de 3 punten bij AZSV  te halen.