SP Teuge 2

Rick Smeets (intikker)

3e klasse F

18 mei 2019 14:30

Teuge 2 kon vandaag de 4e plaats veilig stellen die normaal gesproken recht geeft op deelname aan de nacompetitie. We waren gewaarschuwd, want Klein Dochteren heeft een aantal goede spelers en had onlangs met 5-1 en 6-1 van CSV 3 en Columbia 2 gewonnen.
Teuge 2 pakte meteen het initiatief,  maar kwam er niet door of de eindpass was slecht verzorgd. In de 32e minuut kregen we een penalty na goed doorgaan van John, die een van de uitblinkers was vandaag. Helaas pakte de keeper de inzet van Pascal en bleef Klein Dochteren in de wedstrijd. Het duurde tot de 44e minuut voordat Rick op aangeven  van Wesley de score opende.
In de rust sprak de coach wat stichtelijke woorden, want hij was absoluut niet tevreden over de eerste helft. Dat veranderde gelukkig in de tweede helft, dus zijn woorden hadden hun uitwerking niet gemist. Klein Dochteren werd onmiddellijk onder druk gezet en uit een donderdag ingestudeerde corner van Wesley maakte Pascal de 2-0. De wedstrijd werd met veel inzet en passie uitgespeeld, waarbij we het goede middenveld van Klein Dochteren en hun gevaarlijke spits niet in de wedstrijd lieten komen. Lucas, John en Niek hebben vandaag 90 minuten hun tegenstanders op het middenveld afgejaagd en Gerwin had de spits volledig in de tang vandaag.
De vanuit de jeugd beschikbaar gestelde Lars (dank daarvoor) verving na 60 minuten uitstekend de leeggespeelde Pascal. Janay van Teuge 1 kwam in de 65e minuut voor Arno en in het laatste kwartier maakten de lang geblesseerde Carlos en Youri hun eerste speelminuten. Bram hield vandaag voor de derde keer op rij de 0, terwijl de van een handblessure terugkomende Jesper voor het eerst op de bank zat. Tegenvaller deze week was het helaas (wederom) afhaken van Romano, terwijl onze Rob nog in zijn nieuwe huis aan het werk was.
Wordt vervolgd, nadat duidelijk wordt of Koninklijke UD zich daadwerkelijk uit de competitie heeft teruggetrokken.