... (e.d.)

6e klasse 15

29 september 2018 14:30

Toon Leerkes

Teuge 5 pakte afgelopen speeldag de leiding in de 6e klasse. Sponsor Roddy Linthorst was persoonlijk aanwezig om te kijken hoe dit elftal zou presteren in het door hem beschikbaar gestelde tenue. Voor de wedstrijd op de foto als groep en individueel. Een shirt voor de sponsor en een bos bloemen voor zijn vrouw. Na 90 minuten stond er maar liefst 8-1 op het scorebord.

De eerste twintig minuten waren voor de gasten uit Deventer. Door een aantal keren slim buitenspel te ontlopen wisten ze drie kansen bij elkaar te spelen. Gelukkig hebben ze een rechtsbuiten die wel goed kan lopen, maar slecht kan afmaken. HIj wist geen van alle kansen om te zetten in een doelpuntje. Dat deden onze spitsen beter. Voor de rust wisten zowel Dinis als Hans hun gebruikelijke goaltje mee te pikken. Sluwe vos Hans heeft wel zijn haren verloren maar weet als geen ander op te duiken wanneer er een balletje ingetikt kan worden. Zijn looplijnen waren zijn tegenstander af en toe te machtig en hij kon in beide helften onbedreigd en volledig vrijstaand zijn doelpuntentotaal verhogen.

Wie niet regelmatig scoort, maar wel zeer belangrijk is voor het team, is Michel de Haan. Deze (al dan niet aangewezen) leider in en buiten het veld, komt het meer dan toe. Met zijn niet aflatende positieve inzet en flinke kopkracht wist hij het leer via de doelman binnen te knikken. Erwin schoof vanaf de rand zestien een bal binnen, die afgeslagen was na een corner van Sjors 'witte schoentjes' Wolters die zelf ook 1 van de treffers voor zijn rekening nam. Daarna was het verzet van RDC 5 volledig gebroken en wist Teuge nog een groot aantal kansen bij elkaar te voetballen.

Helaas gingen sommigen iets te veel voor eigen succes of stuitten ze op de doelman, waardoor de score niet nog verder opgevoerd kon worden. Kolderiek om te vermelden zijn nog de twee eigen doelpunten van deze middag. Een bij de Deventenaren waar de keeper een corner van Sjors in zijn eigen doel sloeg. Maar ook een bij ons waar door miscommunicatie de bal achterover gekopt werd door Ronnie Slijkhuis terwijl de keeper onderweg was om de bal te onderscheppen. Gevolg: een mooie boogbal over de doelman die net onder de lat binnenviel. Eindstand 8-1.

Teuge 5 staat bovenaan! Volgende week zal CSV Apeldoorn meemaken wat het betekent om deze ingespeelde groenwitte machine tegenover zich te treffen. Ze zijn gewaarschuwd. Wilt u hier live getuige van zijn (en dat kunnen we ons goed voorstellen)? Zaterdag 6 oktober 14.30 uur op de gezellige Dulmer.