3 - 15

SP Teuge JO9-3

Groep 4 31

1 september 2018 9:00

Tijdens de lange, hete zomerstop is de JO8-4 getransformeerd naar de JO9-3. Het team heeft een paar kleine wijzigingen ondergaan en bestaat dit seizoen uit: Brent, Coen, Dyon, Jochem, Joël, Nikos, Melvin, Pepijn en Ryan.

Na de geweldige seizoensopening met een heuse voetbalclinic van profspeelsters Kirsten van de Westeringh, Quinty Sabajo en Soraya Verhoeve en de eerste twee trainingen achter de rug , stonden de jongens van JO9-3 te popelen om de eerste wedstrijd te spelen.

Vandaag mochten ze aantreden voor de bekerwedstrijd tegen Klarenbeek JO9-1.

Zo’n eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen is natuurlijk altijd een beetje wennen. De nieuwe posities zijn nog een beetje onwennig en men moet elkaar opnieuw kunnen vinden. De eerste minuten verliepen daardoor een beetje gespannen en daar kon de tegenstander van profiteren: 1 – 0 voor Klarenbeek.

Maar al snel wisten wij ons te herpakken en deden we waar we goed in zijn. Hierdoor wisten we al snel de gelijkmaker te scoren.

Na de gelijkmaker werd klarenbeek steeds meer onder druk gezet. Overvallen door de wending in het spel, konden we de tegenstander overklassen en wisten we in de eerste helft uit te lopen naar een 6-1 voorsprong.

In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder. De voorhoede spelers wisten ons te verassen met prachtige combinaties. En op het middenveld werd goed voorbereidend werk verricht. Niemand was zelfzuchtig en ieder speelde in het teambelang. 1-7, 1-8, 1-9, 1-10 ….. het hield maar niet op.

Af en toe lukte het de tegenstander om door te breken, maar onze keepers stonden geweldig te keepen.

In de laatste tien minuten wist Klarenbeek nog 2 maal te scoren. Maar dit straften wij weer af door nog 5 keer de bal in het doel van de tegenpartij te werken.

De verbluffende eindstand: 15 – 3 in ons voordeel.

De volgende bekerwedstrijd spelen we a.s. zaterdag op eigen veld tegen Victoria Boys JO9-1.