4 - 3

SP Teuge 5

Groep 2 20

15 september 2018 14:30

Teuge 5, een mooie mix tussen ervaring en erg veel ervaring. Vul dat aan met een jonge hond en er ontstaat altijd iets bijzonders. Zo ook uit bij Oene deze zaterdag. De thuisploeg was beter aan de bal en speelde naar hartelust de bal rond. Daar ontstonden wat kansen uit, maar Teuge beet in de eerste helft ook af en toe van zich af. Bij rust was het 1-0 door een droge schuiver van hun linksbuiten. Net voor rust had Teuge een grote kans onbenut gelaten waardoor het besef gesterkt werd, dat er hier misschien iets te halen viel.

Na rust 'stond het niet goed'. Daardoor kon Oene in relatief korte tijd zijn voorsprong uitbreiden. Na balverlies van Teuge werden we in de omschakeling verrast en werd de voorsprong verdubbeld. De spelers van Oene vonden elkaar gedurende de minuten daarna weer makkelijk en liepen zo uit naar een schijnbaar comfortabele voorsprong. Hans Veldwijk had voor Teuge al wel wat teruggedaan door geklungel in de verdediging af te straffen met een fraaie lob over de kleine doelman. Met nog 20 minuten leek de wedstrijd beslist: 4-1.

Dat is buiten de wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze 'oude mannen' gerekend. Zo werd besloten meer druk te ontwikkelen op hun laatste linie en dat wierp zijn vruchten af. Na een lange pass was DInis er als de kippen bij om de keeper te omspelen en te scoren. Een paar minuten voor tijd maakte Hans Veldwijk zelfs de aansluitingstreffer. Van grote afstand schoot hij de bal achter het keepertje van Oene. In de laatste minuut legde Teuge zelfs zijn beste aanval op de puike mat van Oene. Steekbal op Dinis, hij passeert zijn man, passt naar Hans Droog en deze schuift binnen. Maar helaas, de grens- en scheidsrechter hadden ergens onderweg buitenspel vastgesteld. Of dat echt zo was....we zullen het waarschijnlijk wel nooit zeker weten. Eindstand 4-3 voor Oene. Zij bekeren verder.