1 - 3

SP Teuge VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

28 april 2018 12:30

Aflopen zaterdag mochten we weer de wei in! Dit keer mochten we aantreden tegen Almen/Ratti Vr1. Het is bekend dat we de laatste paar wedstrijden punten hebben verloren, waardoor de strijd om het kampioenschap een stuk spannender is geworden. Een verhaal waarin we veel in eigen hand hebben. Dus elke punt is hard nodig.. Eén dag na Koningsdag was dat voor sommigen toch wel heftig.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Oona, Ashley en Puck, middenveld: Ria, Marijke en Joelle, aanval: Karin, Kimberly en Janneke, wissels: Linda, Sabrina, Daphne, Ilene en Nienke.

De wedstrijd begon. De eerste helft valt weinig over te melden. Het ging redelijk gelijk op, waarbij wij toch wel de mooie combinaties maakten en echt aanvallen opbouwde. Almen/Ratti probeerde af en toe door te breken met een counter. Zij hadden 1 aanvaller die sneller was dan de rest. Zij was alleen niet sneller dan onze verdediging. Dus ze was zo goed als kansloos. Wat het melden waard is, was de redding van Jennifer! We kregen een vrije trap tegen, net buiten de zestien. Een aantal dames stonden braaf in de muur zoals opgesteld door Jenn en de overige dames moesten op de dames van Almen/Ratti letten. De vrije trap werd genomen en ging over de muur heen. Waar bijna iedereen dacht dat de bal over Jenn heen zou gaan, met haar 1,63m, pakte ze de bal uit de lucht, net onder de lat vandaan! Wat een grandioze redding! Bedankt Johan en Marja voor al jullie keeperstrainingen en de stiekeme groeispurt van Jenn!

We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.
Vlak na rust kwam het oude spel weer terug van voor de winterstop. De score werd in de 58ste minuut geopend door Sabrina. Ze bracht ons op voorsprong door weg te draaien bij haar tegenstander en te schieten. Ze had die dagen ervoor al goed haar heupen los gedanst in de stad, dus dit was een makkie. Drie minuten later wist Oona de voorsprong uit te breiden. Ze had de actie volledig uitgedacht. Ze zag de keeper naar de rechterhoek kijken en ze zag in de linkerhoek een tegenstander staan. Oona gebruikte de flipperkast-techniek, een wel bekende techniek van Ronaldo. Ze schoot de bal tegen de tegenstander aan die links stond, de keeper lag rechts in de goal en de bal ging door het midden het netje in, 0-2! Ook Marijke is het scoren niet verleerd. In de 78ste minuut maakte zij de 0-3 nadat een mooie aanval werd opgezet en verdiend werd afgerond. Na de afgelopen wedstrijden waren we bang dat onze aanvoerster het scoren was verleerd, maar ze heeft het tegendeel bewezen. En wat waren we blij en opgelucht! In de laatste minuten kwam er nog een aanval van Almen/Ratti. Deze dame wist onze achterhoede uit te spelen (niet op snelheid hoor) en schoot op de goal, 1-3. Niet veel later floot de scheidsrechter af.
Onze drie punten waren binnen! En we hebben ze hard nodig om de koppositie te behouden!

Komende weken gaan we hard trainen zodat we zaterdag 12 mei weer scherp zijn. Ondertussen kan Nienke trainen op haar uitschuifbenen want dat liet ze zaterdag afweten.

We bedanken de supporters die waren afgereisd naar Almen voor hun komst. Het heeft geholpen!