10 maart 2018 14:30

Piet Moree

Zaterdag 10 maart speelden wij om 14.30 uur tegen DVV Vr1 op het tweede veld van ons sportcomplex. Het was een warme lentedag maar het veld lag er drassig en hobbelig bij na de weersomstandigheden van de afgelopen weken.

Het team van de dag bestond uit 13 dames, waarbij ook Floor later aansloot. Hierdoor hadden we uiteindelijk 3 wissels.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Linda, Oona, Ashley en Puck, middenveld: Nienke, Marijke en Joëlle, aanval: Ria, Kimberly en Lisa, wissels: Sabrina, Melissa en Floor.

We kregen als opdracht mee om de drie punten in Teuge te houden! De wedstrijd ging van start. DVV was met een dame minder. Voor ons geen onbekende situatie.. Maar wel om tegen te voetballen. Het was even schakelen. We kunnen veel woorden aan de eerste helft besteden maar het is in één woord samen te vatten: DRAMA. Het spel was rommeling, chaotisch, onoverzichtelijk en de kansen 1 op 1 op de keeper werden niet benut (de overige kansen trouwens ook niet). Werkelijk waar; een verschrikkelijk aanzicht vanaf de zijkant. Wel kwamen we 1-0 voor door een mooi schot van Kimberly die in de verre hoek terecht kwam. Hiermee gingen wij ook de rust in.

In de rust werden we even op onze plek gezet door Toon. Hij was zeker niet tevreden met ons spel. En terecht. Het leek alsof we nog totaal niet getraind hadden, terwijl de werkelijkheid anders is. Na het doorvoeren van de wissels gingen wij met een frisse blik (en een beetje beduusd) het veld weer op.

DVV kwam vermoeid uit de kleedkamer. Ze vielen met bosjes om met blessures en pijntjes. Wijzelf hadden nog wat goed te maken vanuit de eerste helft dus wij maakten hier gretig gebruik van en vonden de ruimte om rust te creëren in ons spel. In deze helft speelden wij voornamelijk op de helft van DVV. Maar ook nu werden kansen 1 op 1 niet afgemaakt. Ook in deze wedstrijd hadden de handsballen van DVV een bijzondere rol. In de vorige wedstrijd pakte ze de bal op. Dit keer hielden ze te pas en te onpas de bal tegen met hun hand/armen. Maar de scheidsrechter liet telkens doorspelen. Gelukje voor hen.. Gelukkig voor ons kwam Floor op de rechtsbuiten positie spelen en had ze een geweldige dag. Ze maakte de ene na de andere actie en speelde de tegenstander uit. Hier en daar een voorzet of samenspel met Sabrina of Marijke. Dit zorgde ervoor dat Kimberly tot twee keer toe kon scoren in de 72ste en 73ste minuut. En dit deed ze ook. We kwamen op 3-0 voorsprong.

Deze voorsprong wisten we helaas niet verder uit te breiden. Maar met deze eindstand wisten we de drie punten in Teuge te houden. Het was weliswaar geen prachtige wedstrijd, maar winst is winst..

Deze week kunnen we hard trainen op de verbeterpunten zodat we dit zaterdag weer tot uitvoering kunnen brengen.

Zaterdag 17 maart spelen wij om 15.00 tegen OVC ’85 Vr1 in Oosterbeek.