Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

26 mei 2018 14:30

Rene de Boer

Het moment was daar. Onze kampioenswedstrijd!
Zaterdag 26 mei speelden wij om 14.30 uur tegen SHE Vr1. Op dat moment de nummer 2 van onze competitie. Wij stonden 2 punten voor met 1 wedstrijd minder gespeeld.

De vorige wedstrijd waren wij nog niet vergeten. Het was een wedstrijd waarbij overtredingen en agressie de boventoon voerde. Het was ook onze enige wedstrijd die we verloren hadden.
In de week voorafgaand waren we wezen kijken bij een wedstrijd van SHE tegen Zutphen. Hierbij verloor SHE, waardoor onze kans op kampioenschap werd vergroot! Maar ook de spanning en de druk werd opgevoerd. Er zouden veel mensen komen kijken bij deze wedstrijd, het werd 30 graden en de spelende selectie was megagroot. Ook zaten we in twijfel: moesten we dingen gaan regelen of niet?

Opstelling:
Keeper: Jenn, verdediging: Linda, Joëlle, Ashley en Puck, middenveld: Daphne, Marijke en Nienke, aanval: Kimberly, Sabrina en Karin, wissels: Ria, Ilene, Oona, Janneke, Saira en Melissa (lees: 6 wissels!)

Het doel was duidelijk vandaag: winnen!
Met enige spanning in de benen en in de buik betraden wij het hoofdveld van Sportclub Teuge, onder begeleiding van ons clublied en vele mensen langs de lijn.

We begonnen de wedstrijd goed, zoals het hoort in een kampioenswedstrijd. De combinaties die we maakten kon menig team nog wat van leren. Na 4 minuten spelen haalde Sabrina een last van onze schouders. Ze wist de toon te zetten in de wedstrijd. Ze maakte het openingsgoal, 1-0!! Stiekem was het een opluchting voor velen.
Het goede combinatiespel zorgde ervoor dat we met dit megawarme weer niet zoveel hoefden te lopen, maar vooral de bal het werk lieten doen. Af en toe probeerden we uit te breken met een counter, maar dit leidde niet direct tot een doelpunt. In de 40ste wist Marijke onze voorsprong verder uit te breiden, 0-2. Niet veel later wisten we onze voorsprong voor rust nog verder uit te breiden. Door een goede een-twee tussen Marijke en Ashley, wist Ashley de 3-0 te maken!
Hiermee gingen we de rust in. Dit seizoen was het nog weinig voorgekomen dat wij met zo’n voorsprong de rust in gingen. Het was een rustgevend gevoel, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de rust werden geen wissels doorgevoerd, omdat het team goed stond en we het zekere voor het onzekere namen.
In de tweede helft lieten we ook zien dat we een goed team zijn en dat we vechten voor elke bal! We roken de kampioensschaal en die gaven we niet meer uit handen! We hadden rust in de ploeg, hadden goed positiespel en de coaching was duidelijk. Het spel van SHE liet te wensen over. Er was weinig over van het agressieve spel wat zij de vorige keer lieten zien. Voor ons een mooi moment om er overheen te walsen. In de 60ste minuut wist Sabrina de tegenstanders uit te spelen en een schot vanaf de zestienmeterlijn te verzilveren, 4-0! Het laatste halfuur werden de wissels doorgevoerd. In samenspraak met de tegenstander en scheidsrechter mochten alle wissels spelen. In de 80ste minuut wist Janneke dan ook haar kans te pakken. Ze schoot de bal van ver buiten de zestien, keihard langs de keeper heen, 5-0! Dit werd ook onze eindstand.

Wat een feest! KAMPIOEN!
Ook een kippenvel moment: dit seizoen waren we gestart met een nieuw elftal en een nieuwe, complete technische staf. Wie had dit gedacht?!

Overal was er confetti, champagne en muziek! Het kampioenschap was een feit! En dit mochten we nu uitgebreid vieren.
Er was een platte wagen met muziek geregeld. Hierop mochten we een rondje door Teuge rijden. Ook waren we op het Festifly-terrein, wat dit weekend werd gevierd. Hier werden ook nog even een aantal nummers gedraaid voor ons door DJ Sander.

Iedereen bedankt voor de support! Het heeft zeker geholpen. We gaan nu met de grootste beer van de kermis naar huis.

Het feest duurde nog tot in de late uurtjes..