1 - 14

SP Teuge VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

19 mei 2018 15:00

Zaterdag 19 mei speelden wij om 15.00 uur bij en tegen RDC Vr2. De ploeg uit Deventer is hekkensluiter in de competitie en we wisten niet waar we op konden rekenen. Zouden ze graag punten willen afpakken van ons? Zouden ze met elf dames op de zestienmeter lijn gaan staan? Of werd het een rommelige wedstrijd omdat we mee gaan met hun spel?

De opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Linda, Joelle, Ashley en Puck, middenveld: Janneke, Marijke en Melissa, aanval: Ilene, Kimberly en Karin, wissels: Nienke, Saira, Daphne, Sabrina en Ria.

Om een verslag van de hele wedstrijd te maken wordt lastig. Samengevat: we begonnen rommelig, mede door het slechte veld bij RDC. We wisten dat we de drie punten binnen moesten halen, anders raken we het kampioenschap uit het oog. RDC wist ook dat wij hiervoor zouden strijden. Door ons rommelige spel in het begin van de eerst helft kregen zij een beetje zelfvertrouwen, waardoor ze toch weerstand boden tegen ons spel. Maar dat zakte al snel weg. In de tweede helft was er weinig terug te vinden van weerstand. Maar wij moesten goed en duidelijk gaan spelen. Dit met de wedstrijd van volgende week in gedachten. En omdat er zoveel doelpunten zijn gemaakt, zijn de voorgaande acties niet te onthouden.
Eindstand RDC Vr2 – Sp. Teuge Vr1 = 1-14

Doelpunten gemaakt door:
In de 8ste minuut 0-1 door Marijke;
In de 14de minuut 0-2 door Janneke;
In de 23ste minuut 1-2, door een slordige fout op het middenveld en niet scherp genoeg gereageerd door de verdediging;
In de 78ste minuut 1-11 door Daphne;
In de 87ste minuut 1-12 doelpunten van Ashley met haar rechterbeen (een van de weinige linkspoten in ons team), na een voorzet van Ilene;
In de 88ste minuut 1-13 puntertje door de benen van de keepster van Ashley.
En toen was daar de 1-14; RDC was volledig van de kaart gespeeld. De aanval was geniaal van ons, eentje om bang van te worden. Dit kwam omdat ’s middags bij sportclub Teuge een bus aanwezig was van het WK vrouwenvoetbal, waarbij het WK herbeleefd kon worden. Hier hebben we enige inspiratie opgedaan, om vervolgens een doelpunt à la Lieke Martens te maken! Jammer dat er geen filmpjes van gemaakt zijn. Doelpunt wordt toegewezen aan onze Lieke Martens.. Rara

We konden onze overwinning vieren in een overvolle kantine, waarbij de laatste-thuiswedstrijd-van-het-eerste werd gevierd. Hier was ook een veiling bij aanwezig om geld in te zamelen voor de verbouwing van de kantine. En de jongens hadden geweldige prijzen geregeld voor de veiling en voor de lotenverkoop. Het uiteindelijke bedrag is een bedrag waar we als club trots op mogen zijn, namelijk € 10.000,-