Zelos VR2

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

12 mei 2018 14:30

Piet Moree

Afgelopen zaterdag 12 mei speelden wij om 14.30 uur tegen Zelos Vr2. Het is bekend dat we punten nodig hebben om nog kans te maken op het kampioenschap. We moesten de 3 punten dus in Teuge houden! Daarnaast hadden we nog een appeltje te schillen met ze.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Joelle, Ashley en Puck, middenveld: Ria, Marijke en Daphne, aanval: Janneke, Sabrina en Karin, wissels: Kimberly, Melissa, Nienke, Ilene en Linda

De wedstrijd begon. De eerste tien minuten waren rommelig. We waren opzoek naar vrouwdekking en posities. We kregen al snel een corner tegen. Gelukkig hadden we vlak voor de wedstrijd de afspraken vastgezet over de verdeling van speelsters in het zestienmetergebied. En het hielp. De bal draaide over Jenn heen, maar gelukkig stond Ashley bij de tweede paal om de bal van de lijn te koppen. We werden even wakker geschud! Nu begon het combinatiespel van onze kant, ook wel het tikkie-takkie voetbal. De score werd geopend door Marijke. Een goede voorzet van Sabrina en Marijke wist met links de bal langs de keeper heen te schieten, 1-0. Niet veel later viel ook de 2-0. Een vrije trap rond de middenlijn werd genomen door Ashley. De bal viel achter de verdediging van Zelos, waar Marijke goed doorliep en de bal vanuit de rechterhoek wist af te ronden, 2-0. Het volgende doelpunt kwam voort uit een aanval vanuit het middenveld. Marijke schoot vanaf rand zestien op de keeper, zij wist de bal te stoppen, maar in de rebound wist vakantieganger-Daphne de actie af te maken, 3-0.

We gingen de rust in met een 3-0 voorsprong. Iets wat dit seizoen nog niet heeft plaatsgevonden. Ons spel was goed en we werkten voor elkaar. Positioneel stonden we sterk. Dit zorgde ervoor dat er minimaal werd gewisseld in de rust. In de aanval werd Karin gewisseld voor Nienke en Janneke werd gewisseld voor Kimberly.

De tweede helft ging van start en we gingen (gelukkig) verder met het spel waarmee we de rust in gingen: combinaties maken, actief vragen om de bal en werken voor elkaar. Dit resulteerde in een tikke-takkie situatie rond het zestienmetergebied van Zelos. De keeper lag ergens in de rechterhoek, Nienke stond ergens rond te dwarrelen, ook Sabrina zagen we ergens huppelen en uiteindelijk ging de bal via een verdediger het doel in, 4-0. Toen kwam er een aanval vanuit het boekje, tik-tak langs de zijlijn met Linda, Marijke en Sabrina. Uiteindelijk gaf Marijke de bal breed op Sabrina en zij wist de goal te verzilveren, 5-0. Het laatste kwartier werd er veel gewisseld in onze ploeg. Dit zorgde ervoor dat het spel een stuk rommeliger werd.. Gelukkig wisten wij de 0 te houden, altijd een fijn gevoel.
Het eindsignaal ging. Winst van 5-0 was een feit. De drie punten bleven in Teuge, waardoor wij de aansluiting houden met de koploper. SHE Vr1 (momenteel koploper) heeft op dit moment 1 wedstrijd meer gespeeld en 1 punt meer. Het blijft dus spannend!!

Zaterdag 19 mei spelen wij om 15.00 tegen en bij FC RDC Vr2 in Deventer. Aansluitend zijn we in de kantine te bewonderen bij het laatste-thuiswedstrijd-van-het-eerste-clubfeest.
Kom ons zaterdag aanmoedigen in Deventer!