17 februari 2018 14:30

Piet Moree

Het was een mooie zonnige winterdag op zaterdag 17 februari 2018. Het waren mooie weersomstandigheden om te voetballen. Helaas moesten we concluderen dat onze spelerslijst bijna net zo lang is als onze lijst met geblesseerden waarvan ook veel geveld zijn door de griep. Dit hield in: 12 dames en Floor! Waarvan twee dames niet fit waren.
Wat waren wij blij met Floor en wat heeft ze goed gespeeld en hard gewerkt!

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Ashley, Joelle en Puck, middenveld: Marinte, Oona en Daphne, aanval: Ria, Marijke en Nienke, wissels: Linda en Floor.
Bij gebrek aan aanvallers bestond onze aanval die zaterdag uit een verdediger en middenvelders.

We waren stiekem een beetje zenuwachtig, omdat de vorige wedstrijd tegen Zutphen moeizaam ging. Ook dit keer hadden zij dames mee uit hun zondagteam(s). En onze selectie was niet op volle sterkte vanwege de vele geblesseerden en niet-fitte speelsters.

De eerste helft ging van start en we begonnen sterk. Een klein beetje rommelig, maar we hadden de overmacht in het spel. We speelden veel op de helft van Zutphen en we kregen ontzettend veel kansen. Het prijsschieten leverde helaas geen doelpunten op in de eerste helft. Zutphen had een paar balvaste speelsters. Ook via de zijkanten probeerden zij op snelheid door onze verdediging heen te komen. Dit lukte niet helemaal, want onze verdediging heeft ook een redelijke snelheid. De spits van Zutphen had als opdracht meegekregen om bij de laatste dame van ons elftal te gaan spelen. Ze was liever bij Jenn in de goal gaan staan, maar vanwege buitenspelregels kon dit niet. Helaas voor Zutphen waren ze niet scherp genoeg, want zowel in de eerste helft als in de tweede helft stonden zij vaker buitenspel dan dat zij kansen creëerden uit hun speltactiek.
We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.
Na de rust werd dan eindelijk gescoord! Het prachtige tikkie-takkie voetbal werd in de eerste twintig minuten beloond: in de 46ste minuut wist Marijke ons op voorsprong te brengen. In de 50ste minuut wist Nienke onze voorsprong uit te breiden naar 2-0! En in de 61ste minuut wist ook Floor haar doelpunt mee te pakken en bracht ons op 3-0. Dankzij de goede timing van Karin zijn alle doelpunten op film terug te zien. Hierna ging Zutphen meer druk naar voren zetten. Het doelpunt wat zij maakte kwam volledig uit het niets. Er was geroezemoes bij een snelle ingooi voor Zutphen. Wat daar precies aan de hand was, is nog een raadsel. Maar Zutphen schakelde snel en stond met 5 dames vrij op onze zestienlijn, 3-1. Wat er in het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde is volledig onduidelijk. We waren de controle volledig kwijt geraakt en waren wellicht in shock van het doelpunt die Zutphen maakte. De mandekking was weg, de coaching was niet goed genoeg en het spel werd rommelig. Hier wist Zutphen van te profiteren en maakte in de 80ste minuut de 3-2. We waren lichtelijk in paniek. Dit was ook duidelijk te zien. We deden er alles aan om de drie punten te behouden! Dit lukte gelukkig want na ruim 90 minuten voetballen werd afgefloten. We wonnen met 3-2! De drie punten bleven in Teuge en we behouden hiermee onze koppositie.

De wedstrijd voor volgende week is afgelast. Dit komt omdat wij geen volledig team bij elkaar kunnen krijgen.
De volgende wedstrijd die wij spelen is zaterdag 3 maart, om 12.30 uur tegen en bij Almen/Ratti Vr1 (nummer twee in de competitie).