SP Teuge VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

2 juni 2018 15:00

Zaterdag 2 juni hebben wij onze laatste competitiewedstrijd voor de zomerstop gespeeld. We speelden om 15.00 uur in Oosterbeek tegen OVC ’85 Vr1.
Na ons kampioenschap van een week eerder speelden we nergens meer voor. Toch hadden we de doelstelling gemaakt dat we totaal 10 tegendoelpunten wouden dit seizoen en zoals het een kampioen betaamd, we wouden met 3 punten richting Teuge.

Onze rit richting Oosterbeek leidde ons door villawijken. Onze verwachtingen waren groot over het sportcomplex. Eenmaal aangekomen bleek het behoorlijk tegen te vallen.. In de kantine kon elk moment kortsluiting ontstaan door de bedrading en de kleedkamers hadden te maken met achterstallig onderhoud.

De spelende selectie was ten opzichte van vorige week een stukje kleiner. Waar we vorige week 6 wissels hadden, hadden we er nu 3:
Opstelling: keepster: Jenn, verdediging: Saira, Joëlle, Sabrina en Nienke, middenveld: Melissa, Floor en Janneke, aanval: Ilene, Kimberly en Karin, wissels: Marijke, Puck en Ashley.

De wedstrijd ging van start. Het begin van de wedstrijd was rommelig. De communicatie binnen onze ploeg was slecht, ballen werden lukraak naar voren geschoten en het behouden van de posities ging ook niet overal even lekker. Maar OVC ’85 deed hier weinig mee. Ze probeerden door te breken maar dit lukte niet. Degene die het spel bepaalde deze wedstrijd waren de mensen langs de lijn van OVC ’85. Elke beslissing die door de scheidsrechter werd genomen leidde tot geschreeuw vanaf hun kant. Bij elk duwtje, sliding of counter had de zijlijn commentaar. Het gezegde: “de beste stuurlui staan aan wal” geldt zeker voor de mensen in Oosterbeek.
In de 23ste kreeg Kimberly de kans op ons op voorsprong te brengen. Ze wist de keepster uit te spelen maar kreeg de bal niet in het net. Na ruim een half uur voetballen viel het eerste doelpunt. Nadat Ilene werd gewisseld voor Ashley (en zij spits moest spelen), kwam ze door een counterbal één op één op de keepster. Ze wist de bal langs de keepster heen te tikken, 0-1. Even later wist ze dit moment niet te herhalen toen eenzelfde actie zich voordeed.
We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong. Na een bekertje koude ranja en een aantal wissels gingen wij het veld weer op.
De tweede helft startten we sterker. Er was meer rust in het veld en de coaching binnen de lijnen was goed. In de 72ste minuut kregen wij een corner. Deze werd genomen door Janneke. Ze kan met haar geweldige schot mooie corners geven met een specialeffect. De bal viel op de vijfmeter lijn, precies op het hoofd van Marijke. Zij wist de bal in de goal te koppen, 0-2! In de 83ste had OVC een helder moment. Doordat de bal verkeerd werd ingeschat door de verdediging, kon OVC de bal over Jenn heen tikken, 1-2. Dit wisten we gelukkig snel af te straffen, want de mensen langs de lijn zagen ineens een overwinning. Door een goede voorzet van Marijke wist Sabrina de bal langs de keepster te tikken in de 86ste minuut, 1-3. Niet veel later wist Sabrina ook een voorzet van Kimberly in het netje te schieten, 1-4! Ineens werd het stil langs de zijkant. Wat een fijn moment was dat. Ook Kimberly wist nog een goaltje mee te pakken in de 88ste minuut. In een één-op-één situatie wist ze nu wel de keepster te omzeilen met een hijgende verdedigster in haar nek, 1-5!
De doelstelling van 10 tegendoelpunten hebben we niet gehaald, gelukkig gingen we wel met de drie punten naar Teuge.

Onze laatste wedstrijd van dit geweldige seizoen hebben we met een mooie uitslag weten af te ronden. We willen iedereen bedanken voor de support en het volgen! We vinden het stiekem heel leuk als we erop worden aangesproken in de kantine. Bedankt daarvoor!