2 december 2017 14:30

Scheidsrechter

René de Boer

Zaterdag 2 december speelden wij om 14.30 uur tegen RDC Vr2 uit Deventer. Het was koud, heel koud, waterkoud, smerig koud.

Opstelling: keeper Michelin-poppetje Jenn, verdediging: Saïra, Ashley, Oona en Puck, middenveld: Marinte, Marijke en Sabrina, aanval: Daphne, Kimberly en Karin, wissels: Ilene, Nienke, Mieke, Joëlle (beschikt over fleece deken) en Ria.

Daar stonden we dan in onze korte broekjes, bibberend van de kou. Thermoshirt aan, handschoenen aan en sommigen zelfs een legging. Doelstelling van de dag was: drie punten in Teuge houden en 0 tegendoelpunten. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat iedereen wel wou rennen. Puur om warm te blijven.
De wedstrijd ging van start. We kregen veel mogelijkheden om te voetballen. RDC liet veel ruimten vallen waardoor wij konden doorlopen. Schot na schot ging richting goal. Het leek op de schiettent van de kermis, maar raken deden we niet. Na 35 minuten kwamen we eindelijk op voorsprong. Marijke schoot raak vanaf randje 16, 1-0! Hiermee gingen wij ook de rust in. Onder het genot van een warm kopje thee luisterden wij naar de woorden van Toon en Remco. De benodigde wissels vonden plaats.
Na rust viel direct een doelpunt. Kimberly wist de tegenstander te verrassen en bracht ons op 2-0 voorsprong! Hierna was Kimberly op dreef. Des te verder de temperatuur ging dalen, des te beter Kimberly ging presteren. Ook de 3-0 en de 4-0 kwamen van de voet van Kimberly! Daarna was ze zo vriendelijk om haar andere teamgenoten ook te laten scoren. Een half uur voor tijd mocht Ria haar debuut van dit seizoen gaan maken. In de zomerstop raakte zij geblesseerd aan haar kruisband. Na een langdurig herstel mocht zij haar eerste minuten in een wedstrijd gaan maken. En zoals we van sliding-Ria gewend zijn: ze ging er fanatiek tegenaan!
De 5-0 kwam van de voet van Marinte! Zij was de hele wedstrijd al sterk bezig, was zeer fanatiek en bouwde aanvallen op. Nienke bepaalde uiteindelijk onze eindstand. Normaal als linksback, dit keer als linksvoor. Ze stond vrij voor het goal en kon de bal zo intikken, 6-0! De doelstelling hadden we behaald. De drie punten bleven in Teuge en wij behouden hiermee onze koppositie.

Waarom Jenn een Michelin-poppetje was? Zij had wel geteld drie thermoshirten aan, een winddichte jas en haar keepersshirt en een legging onder haar korte broek. Omdat RDC dus niet op onze helft voetbalde had Jenn vrij weinig te doen en dat is met dit weer geen prettige situatie.

Volgende week spelen wij onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Wij spelen om 14.00 uur tegen SHE Vr1 in Hall. Na afloop zullen wij te bewonderen zijn in onze tiroler-jurken in de kantine voor ons winterstopfeest!