0 - 0

SP Teuge VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

11 november 2017 13:00

Afgelopen zaterdag stond de rit richting Zelhem op het programma. Een rit van ongeveer drie kwartier waarbij we veel landschappen en boerderijen hebben gezien, want we hadden een nogal toeristische route genomen. Lees: verkeerde afslagen genomen waardoor we omreden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kon de show beginnen. Zoals bekend is er geen voorspelling te doen binnen onze competitie omdat de uitslagen behoorlijk wisselend zijn. Daarnaast had Zelos Vr1, uuh ik bedoel Zelos Vr2 nog maar twee wedstrijden gespeeld, terwijl wij begonnen aan onze zesde wedstrijd.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Ashley, Joëlle en grasspriet-kenner Nienke, middenveld: Daphne, Marijke en Melissa, aanval: Karin, Sabrina en Ilene, wissels: Lisa, Kimberly en Oona.

De wedstrijd ging van start. Omdat we vorige week een extreem slechte eerste helft hadden gespeeld, moesten we nu het tegenovergestelde laten zien. En dat ging ons redelijk goed af. We hadden veel druk naar voren, mede dankzij Zelos Vr2 omdat zij veel gaten lieten vallen in hun eigen spel. Sabrina begon als spits vandaag en met haar gigantisch harde schot kon zij ons vandaag op voorsprong brengen. Ze kon tussen de verdediging van Zelos door dansen met de bal, wegdraaien en schieten. Keer op keer. Helaas voor ons viel er geen doelpunt uit. Ook Marijke kreeg meerdere kansen om ons op voorsprong te brengen. En ook onze rechtsbuiten Karin kon een aantal keren de bal in de goal lopen, maar er viel steeds geen daadwerkelijk doelpunt. Een kwartier voor rust verliet aanvoerder Marijke geblesseerd het veld. Sabrina ging hierdoor een plek naar achter en Kimberly werd onze spits. En nog steeds wisten we de bal niet in het netje te krijgen. We gingen de rust in met een 0-0 gelijkspel. Ons spel was goed, de afwerking was belabberd. Dit was het commentaar van trainers Toon en Michel. De tweede helft moesten we op voorsprong komen anders gingen we wellicht zonder punten naar huis. De tweede helft ging van start. Zelos had een aantal wissels doorgevoerd waarbij zij zichzelf hadden verraden langs de lijn, omdat deze meiden uit dames 1 kwamen, en die spelen twee klassen hoger. Dit verschil was ook meteen duidelijk in het spel van Zelos. Zij gingen combinaties maken en er was meer druk naar voren aanwezig. Ondanks dat, bleven wij strijden om op voorsprong te komen. En dat gebeurde! Via een mooie steekpass kwam Kimberly een op een met de keepster en koos ze hoek. Doelpunt! Wat bleek, de grensrechter van Zelos stond met haar vlag omhoog en de scheidsrechter keurde ons zuivere doelpunt af. Volkomen onterecht! Dit werd een omslagpunt in de wedstrijd, want ook de scheidsrechter ging zich tegen ons keren. We bleven aanvallen opbouwen via het middenveld en de zijkanten. Een mooie bal ging door de verdediging van Zelos heen, de laatste vrouw verlengde de bal met haar been, opnieuw was het Kimberly die de bal wist te verzilveren in een doelpunt! Weer stond de grens met haar vlag omhoog, wéér floot de scheidsrechter af voor buitenspel. We stonden als genageld aan de grond, hoe kan dit? Protesteren leverde zelfs nog een vrije trap tegen op. Zelos deed er alles aan om te winnen, van sportief gedrag was al geen sprake meer. Toch kunnen we (trots) melden dat ze geen schot op goal hebben gekregen de tweede helft.. De einduitslag werd ook 0-0. We vertrokken met 1 punt richting Teuge.

We kunnen nog lang napraten over wat gebeurd is, maar we richtten ons op de wedstrijden die nog gaan komen. De komende twee weken zijn wij vrij. Onze volgende competitiewedstrijd spelen wij op 2 december, thuis, om 14.30 uur tegen FC RDC Vr2. Voor een eventuele update over een oefenwedstrijd houd onze facebook in de gaten!