Hans Droog (schot)

Mannen, 5, 6e klasse 15

7 oktober 2017 14:30

Eigen

Dat Teuge 5 een moeilijk te kloppen tegenstander is, daar weten ze in Vaassen/Deventer/Apeldoorn en nu inmiddels ook in Bussloo-Wilp alles van. Zowel in de beker als in de competitie blijkt de ploeg van Hennie van Lohuijzen een taaie opponent. Waar mogelijk zoekt de ploeg hartstochtelijk de aanval, waar nodig gooit het alle troepen voor de eigen zestien om zo het benodigde resultaat over de streep te trekken.

Zo weet Vios Vaassen inmiddels alles van de loopgraventaktiek die topdefenseur Tom af en toe hanteert. Wanneer de beroepsmilitair zijn troepen terugroept tot de lijn 'appel' of 'peer' roept dit bij de tegenstander vraagtekens op. Niet bij ons! Het benodigde punt werd veilig over de streep getrokken en de volgende ronde van de KNVB-beker werd bereikt.

Tegen Groen Wit lieten we zien over veel veerkracht en mentale weerbaarheid te beschikken. Van 0-2 achter bij rust, naar 3-2 voor in 88e minuut. Helaas viel daarna nog wel de gelijkmaker, maar we verloren die pot uiteindelijk niet. Tegen Oeken was het spel prima, maar liepen we tegen onze eerste officiële nederlaag aan van het seizoen, shit happens!

Tegen CCW '16 was het weer een heerlijke middag in de kelderklasse van het amateurvoetbal. Er was geen scheidsrechter en op een loodzwaar en glad achteraf veld, mochten we proberen de overwinning thuis te houden. Bij rust was de stand 1-1. Dinis glipte tweemaal als een aal door de verdediging van de gasten. Een keer werd hij afgevlagd voor buitenspel (de grensrechter stak waarschijnlijk in een schrikreactie op zoveel explosiviteit zijn vlag per ongeluk op). Invalscheidsrechter Hans liet zien een op en top gentleman te zijn en ging in de buitenspelbeslissing mee na een goed gesprek aan de zijnlijn. Niet veel later schoot Dinis alsnog de 1-0 binnen. Net voor rust was er even een kleine hapering in de verder strak georganiseerde defensie: 1-1.

Na een lekkere warme bak thee werd de tweede helft in de regen afgetrapt. De rechtsbuiten van Combinatie Cupa Wilp bleek een aardig balletje te kunnen trappen. Hij schoot de bal kiezelhard in de lange hoek vanuit een bijna onmogelijke positie. Bijna onmogelijk dus... Ook nu weer Teugse veerkracht. Dinis werd weer eens gelanceerd maar hij werd getorpedeerd door de wild uitkomende keeper van CCW. Terwijl iedereen bezorgd was om het wel-en-wee van Dinis en zich tegelijkertijd afvroeg of er een kaart zou komen en welke kleur, zag Hans Droog zijn kans schoon. Niemand lette meer op de bal, de scheidsrechter gaf voordeel en Hans pakte het aangeboden cadeautje bekwaam uit en en schoof de bal in het doel. Eindstand 2-2.

Teuge 5 heeft nog maar 1x verloren in 6 wedstrijden. Maar de gelijke spelletjes leveren weinig op. Behalve dan een mooie plek in de middenmoot. Volgende week kijken of het beter kan. Half drie, Sp. Eefde uit, altijd lastig!