ST: Almen/Ratti VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

14 oktober 2017 12:30

René de Boer

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen ST Almen/Ratti Vr1 op het programma. Het was een mooie zonnige dag op de Dulmer. Doelstelling was om de punten in Teuge te houden, om onze eerste plek in de competitie te behouden. Dit keer niet in onze groen-witte kleuren, maar in een volledig wit tenue.

O
pstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Ashley, Joëlle en Nienke, middenveld: Daphne, Marijke en Melissa, aanval: Janneke, Kimberly en Mieke, wissels: Heleen, Linda, Karin en Lisa.

De wedstrijd ging van start en we hadden veel moeite om ons eigen spel te vinden, het veld was zwaar, we waren niet alert en niet fanatiek genoeg. Almen/Ratti had twee bewegelijke speelsters op het middenveld lopen, zij maakten het spel en wij dekten niet goed genoeg. Dit zorgde ervoor dat Almen/Ratti op een 0-1 voorsprong kwam door geping-pong voor het doel. We gingen de rust in met een achterstand.

Tijdens de rust werden we toegesproken door Toon en Remco. Het was wel duidelijk waar het mis ging de eerst helft. Dit moest de tweede helft tot echt anders. Ook kregen we nog een wijze les mee die we konden toepassen. Nadat we de lessen van onze leermeesters hadden aangehoord, gingen we vol goede moed de tweede helft in.
Net na rust kregen wij een vrije trap net buiten het 16meter gebied, die volledig benut werd door Marijke in de 47ste minuut door de bal in de verre hoek te schieten, 1-1!
Wij hadden elkaar beter gevonden, hadden meer rust in het spel en ging nu echt voetballen. Dit resulteerde in meerdere aanvallen, maar omdat de keepster van Almen/Ratti goed stond te keepen, was doelpunten maken moeilijk. Totdat Nienke de wind in de kop kreeg.. Van achteruit trok Nienke een sprint, langs de hele linkerkant. Eenmaal aangekomen bij de achterlijn van de tegenstander sprintte ze richting het goal en kon haar tegenstander het duel niet winnen binnen de zestien. Ze ging voor de voeten van Nienke liggen en dus ook voor de bal, maar dat deed ze met haar hand. Penalty. Marijke was de aangewezen persoon om de bal te schieten vanaf de stip in de 54ste minuut. Dit deed ze goed, 2-1!
Wij kregen steeds meer de overhand in de wedstrijd. Almen/Ratti oogde vermoeid en wij bleven onze aanvallen opzetten. Er werd een aanval opgebouwd met oa Daphne en Marijke. Marijke kwam vrij voor de goal, kreeg de bal en schoot, 3-1!
Wederom werd een aanval opgebouwd, Nienke gaf een steekpass tussen de verdediging van Almen door, goed genoeg voor Daphne om aan te nemen en door te lopen. Ze kwam 1 op 1 met de keepster. Ze moest een hoekje kiezen. En dit deed ze! Ze scoorde haar welverdiende doelpunt en bracht ons op 4-1 in de 78ste minuut. De wedstrijd was nog niet gespeeld. Almen/Ratti kreeg een vrije trap, net buiten de zestien. De bal ging over onze muur heen (incl. Nienke met ongeveer een lengte van 2m) en over Jenn heen, 4-2. Na het nemen van de aftrap kwam het eindsignaal. We hadden gewonnen! De drie punten bleven in Teuge en wij behouden onze mooie koppositie!

Volgende week, zaterdag 21 oktober, spelen wij thuis de bekerwedstrijd tegen Oene Vr2 om 14.30 uur. Graag tot dan!