SP Teuge VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

7 oktober 2017 14:30

Afgelopen zaterdag stond een ritje richting Zutphen op ons programma. Het was regenachtig en het waaide hard aan de andere kant van de IJssel ? We waren dit keer met zoveel dames, dat twee dames niet mee konden doen. Dit is in de geschiedenis van Teuge damesvoetbal nog niet voorgekomen, zover bij mij bekend.

Opstelling van de dag: keeper: Jenn, verdediging: Linda, Ashley, Nienke en Puck, middenveld: Melissa, Marijke en Sabrina, aanval: Kimberly, Mieke en Karin, wissels: Joëlle, Marinte, Lisa, Saira en Daphne.

De wedstrijd begon, onder leiding van een scheidsrechter met een dure woordenkeus (zo blijkt later). Het eerste half uur waren wij de ploeg die de aanvallen opzette, veel overspeelden en mooie combinaties maakten. Dit resulteerde in een doelpunt van de voet van Marijke. Ze schoot hard in de hoek, de keepster was kansloos, 0-1. Wij waren vooral aan het voetballen op de helft van Zutphen, Jenn stond te dansen tussen de regendruppels en onze verdediging stond te genieten van het schouwspel dat zich afspeelde rond het 16meter gebied, maar scoren gebeurde niet.

Nadat panda-ogen Melissa de bal toucheerde mocht Zutphen ingooien. Wat? Toucheren? ‘Ze had de bal getoucheerd’. Zei de scheids het echt? Tussen 22 boerinnen gebruikte hij het woord toucheren? Gelukkig begrepen de geleerden onder ons wat hij bedoelde. Voor de wat minder geleerden, hij bedoelde: aangeraakt.

We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong, waar we eigenlijk al 0-4 konden staan. Tijdens de rust vonden de nodige wissels plaats, want iedereen kwam aan spelen toe.

We gingen de tweede helft tegen de wind in voetballen. Na rust probeerden we het spel van de eerst helft op te pakken, dit ging wat moeizaam. In de 55ste minuut bouwde wij onze voorsprong verder uit. Het werd 0-2 dankzij Marijke. Toen kwam er een omslagmoment in de wedstrijd, voor ons pakte dat niet positief uit.. Een verkeerd kaats-moment van de verdediging zorgde ervoor dat Zutphen de 1-2 kon maken. We kregen de bal moeilijk weg van achteruit en aanvallen opzetten werd moeilijker. Niet veel later kreeg Zutphen ook vrije trap nummer 34, net buiten de zestien. Zutphen schoot recht op onze keepster, maar de bal kwam ongelukkig terecht, 2-2. Nu moesten we keihard knokken, want we mochten de drie punten niet verliezen! Met nog 5 minuten op de klok bracht Toon Kimberly in. En het was een gouden wissel, want in de 86ste minuut maakte zij de 2-3!! We moesten nog een paar minuten volhouden en dan zou het eindsignaal gaan. En dit deden we. Wat een opluchting! Toch met onze 3 verdiende punten richting Teuge.

Zaterdag 14 oktober spelen we onze volgende competitiewedstrijd tegen Almen/Ratti Vr1 om 12.30 uur, thuis op de velden van de Dulmer.