OVC '85 VR1

Vrouwen, VR1, 5e klasse 4

28 oktober 2017 14:30

Piet Moree

Afgelopen zaterdag moesten we tegen een club die in twee wedstrijden al flink wat punten had binnen gehaald en ook redelijk wist te scoren. Bij ons lag de druk hoog, omdat we onze positie wouden handhaven.
Opstelling: keeper Jenn, verdediging: Saira, Ashley, Joëlle en Puck, middenveld: Linda ,Marijke en Daphne, aanval: Karin, Kimberly en Lisa, wissels: Heleen, Sabrina en Nienke.

We willen graag nog even vermelden dat de foto’s worden geschoten door onze huisfotograaf Ria. Ondanks dat ze geblesseerd is draagt ze buiten de lijnen haar steentje bij!

De wedstrijd ging van start. We kwamen niet fris uit de startblokken en liepen elkaar regelmatig in de weg. Gelukkig bracht Karin ons in de 8ste minuut op voorsprong. Ze kreeg de bal van Kimberly aangespeeld en schoot vanaf randje 16 over de keepster heen in het net! Bij OVC’85 was een snel meisje aanwezig als rechtsbuiten. De lange ballen kwamen vaak bij haar terecht. Helaas voor OVC’85 hadden zij niet op een nog-snellere achterhoede gerekend. Puck hield het meisje goed van de bal en als zij toch doorbrak waren daar Joëlle en Ashley. Het opbouwen van achteruit ging moeizaam. De combinaties werden niet gemaakt, omdat de posities vaak niet werden gehouden en we vast geschroeid stonden aan het kunstgras. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.
In de rust werden we dit keer door Michel toegesproken. Hij wees ons op het rommelige spel en hoe we dit konden veranderen. Ook Toon en Remco hadden nog wat tips. Na de nodige wissels gingen we van start met onze tweede helft.
Dit keer kwamen we fris uit de kleedkamer. De combinaties werden gemaakt en het tikkie-takkie was terug. Ook werden er aanvallen opgebouwd via de flanken. We maakten onze positie voetballend waar als koploper in de competitie. Onze voorsprong werd verder uitgebreid door Kimberly in de 82ste minuut. Dankzij een mooie steekpass van Sabrina kwam Kimberly een op een met de keepster. Gelukkig bleef ze rustig en koos ze een hoek, 2-0! Een doelpunt die we wel even nodig hadden, zodat we een klein beetje konden ademhalen. OVC’85 was kansloos in de tweede helft, aangezien wij alleen op hun helft speelden. In de 80ste minuut werd Karin gewisseld voor Linda, dit hield in dat onze (normaal gesproken) rechtsback voorin ging spelen. Gelukkig krijg je Linda niet snel gek, dus ook daar deed ze haar ding. Ze kreeg dan ook al snel een kans om onze voorsprong uit te breiden. Ze stond volledig vrij binnen de 16meter. Ze kreeg de bal prachtig aangespeeld en de keepster stond op het verkeerde been. Zo sociaal als Linda is, speelde ze de bal af en kwam de bal uiteindelijk in de handen van de keepster. Helaas, geen doelpunt. Nadat Linda al 3x buitenspel had gestaan kreeg zij een tweede kans! In precies dezelfde situatie. Weer stond ze volledig vrij binnen de 16meter. Ze kreeg de bal prachtig aangespeeld van Marijke en ze schoot. De bal kwam terecht in de verre hoek, 3-0!
De drie punten bleven in Teuge en daarmee gingen wij de derde helft in.

Terwijl Puck op haar knapst was bij de Mac Drive in Apeldoorn-Zuid (zie foto), hebben wij nog lang geborreld in de kantine en geoefend met het clublied.

Zaterdag 4 november spelen wij om 12.45 uur tegen DVV Vr1 in Duiven.