30 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Piet Moree

Zaterdag 30 september hadden wij onze eerste competitiewedstrijd, thuis, tegen Apeldoornse Boys Vr1. Het was een regenachtige dag en we hadden onze groene shirtjes weer aangetrokken. We hadden die dag 4 wissels en we mochten onze officiële terugkeer als elftal showen op de plasticsprietjes van het eerste veld.
Opstelling: keeper: Jennifer, verdediging: Saira, Ashley, Joëlle en Puck, middenveld: Daphne, Marijke en Sabrina, aanval: Melissa, Kimberly en Ilene, wissels: Karin, Lisa, Mieke en Nienke.
Het startsignaal was gegaan en wij gingen opzoek naar de juiste mandekking. Daarnaast hadden wij als opdracht meegekregen om te gaan opbouwen van achteruit. En ik moet toegeven, dat ging ons behoorlijk goed af. In de 8ste minuut wist Marijke ons op voorsprong te brengen. Ze liep zich vrij in het zestienmetergebied, kreeg de bal, draaide van haar tegenstander weg en schoot, 1-0! Wij waren de eerste helft de overheersende partij, maar kansen creëren deden we niet. Maar Apeldoornse Boys kreeg ook geen kans om een schot op goal te doen. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.
In de rust vonden wat wissels plaats en onder het genot van een kopje thee luisterde wij naar de bemoedigende woorden van Remco.
Apeldoornse Boys had na de rust wat wijzigingen in hun spel aangebracht, waarbij vooral onze verdediging aan het zoeken was naar de juiste mandekking. Toch was Apeldoornse Boys niet geheel oplettend uit de kleedkamer gekomen, want in de 49ste minuut wist Karin een doelpuntje mee te pakken en maakte de 2-0.
Het opbouwen van achteruit ging goed, we konden elkaar goed vinden en wisten mooie combinaties te maken met elkaar. Vooral Daphne, de rechtshalf, was van de acties maken die middag. Ze speelde haar tegenstander uit, rende naar de achterlijn, gaf voorzetten en rende weer terug. En dit een aantal keer. In de 77ste minuut wist Kimberly de 3-0 te maken vanuit de een corner, die genomen werd door Joëlle (staat zelfs op film). In de 79ste minuut maakte Lisa, in haar debuutwedstrijd als linksbuiten, de 4-0! Ze stond net 7 minuten in het veld en wist ons op verdere voorsprong te brengen. Wat een binnenkomer is dat!
Het eindsignaal ging en met onze verzopen koppies, doorweekte shirts en panda-ogen hadden wij onze eerste 3 punten in de competitie binnen gehaald! Wat een goed begin!

Zaterdag 7 oktober spelen wij om 14.30 uur in Zutphen tegen FC Zutphen Vr1. Kom ons aanmoedigen!