Groen Wit '62 8

Mannen, 5, 6e klasse 15

23 september 2017 14:30

Toon Leerkes

De eerste competitiewedstrijd was een bijzondere. Met een geïmproviseerd elftal moest er afgetrapt worden. Er waren flink wat afzeggingen waardoor het team op een paar cruciale posities veranderd moest worden. Dit was ook te zien aan het ietwat onwennige spel in de eerste helft. Dit resulteerde in een paar kansen voor Groen Wit. Twee daarvan wisten zij te promoveren tot doelpunt en brachten daarmee de ruststand op 0-2.

Na de verplichte 15 minuten onderbreking en de nodige tactische omzettingen werd de tweede helft vol goede moed afgetrapt. Teuge begon meer en meer balbezit te ontwikkelen, speelde meer naar voren in plaats van breed en zette de tegenstander vast op zijn eigen helft. De eerste kansen dienden zich al snel aan. Het vizier bij de aanvallers stond nog niet helemaal scherp. Controlerende middenvelder en kapitein Michel de Haan deed het even voor. In een vol strafschopgebied draaide hij kort om zijn as en lepelde de bal bekeken in de bovenhoek. Niet lang daarna zorgde Dinis voor de verdiende gelijkmaker.

Een paar minuten voor tijd werd het zelfs 3-2 door een zeer fraai boogballetje van diezelfde Dinis. Helaas kreeg Teuge niet de maximale beloning voor deze mooie comeback. In de allerlaatste minuut van deze sportieve pot voetbal sloeg Groen Wit nog een keer toe. Een voorzet werd ineens op de schoen genomen en verdween via de rug van een medespeler in het doel. Eindstand 3-3. Was in de rust niet meer op gerekend, maar voelt toch een klein beetje als twee verloren punten.