Mannen, 5, Groep 2 71

9 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Eigen

Aan het einde van vrijwel elk seizoen hoor je de trainers praten over 'finales'. De ploegen die kampioen kunnen worden moeten nog 3 wedtrijden winnen en: "die treden we allemaal tegemoet alsof het finales zijn." Ook de ploegen die willen ontsnappen aan degradatie of play-offs zullen niet ontkomen aan dat trainersgelul: "Nog twee finales winnen en we zijn veilig". Teuge 5 doet daar niet aan mee.

Volgende week zaterdag om 14.30 uur zal Teuge 5 al een finale afwerken. Op een van de bijvelden zal de wedstrijd tegen Vios Vaassen 4 beslissen wie er naar de 1/8e finales van de beker zal gaan. Beide ploegen wonnen hun twee wedstrijden redelijk makkelijk. Teuge schoot in de eerste wedstrijd uit zijn slof met 13-0 en is daardoor in het bezit van een (véél) beter doelgemiddelde. Een gelijkspel volstaat.

Tegen Go Ahead Deventer werd makkelijk gewonnen. We waren beter, hadden alleen moeite met de stroeve grasmat en niet zozeer met de tegenstander. Toen na rust de krachten wegvloeiden bij de thuisploeg werd de vrije man steeds makkelijker gevonden en leek het telraam uit de kast gehaald te moeten worden. De focus en het vizier stonden niet helemaal scherp meer, waardoor een uitslag van 1-6 de boeken in ging.

Eervolle vermelding deze wedstrijd voor onze keeper Ate Postma. Door spelerstekort en een keepersoverschot speelde hij de tweede helft op de rechterflank. Met twee assists en een doelpunt liet hij zich tot man of the match kronen. Daarmee Rob en Dinis (Figo) niets tekort gedaan, ook hun twee goaltjes waren belangrijk.