0 - 1

SP Teuge 2

Mannen, 2, 3e klasse E

26 mei 2018 12:15

Op de laatste speeldag konden nog 4 ploegen de derde periode winnen, waaronder Teuge 2 dat door de derde plaats in de competitie al verzekerd was van nacompetitievoetbal. Tegenstander Zwolsche Boys 2 had door het verlies van SEH 2 voldoende aan een gelijkspel, Teuge 2 moest winnen en deed dat met 1-0.
Teuge 2 startte niet in zijn sterkste opstelling als gevolg van afwezigheid van een aantal spelers en omdat de trainer deze wedstrijd iedereen liet spelen.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, Zwolsche Boys moest komen en kwam. Teuge 2 speelde vanuit zijn bekende degelijke organisatie en koos vandaag zijn momenten. In de eerste helft na de drinkpauze kwam zo'n spaarzaam moment uit een mooi opgezette, net doorgesproken aanval en natuurlijk was het eindstation Pascal die scoorde uit een voorzet van Wesley en daarmee zijn 21e treffer maakte. Zwolsche Boys 2 dat normaal wat meer vanuit de omschakeling speelt moest nu helemaal alles op alles zetten en zelf het spel maken. Men had veel balbezit, maar creëerde weinig 100% kansen, doordat Teuge 2 goed als team verdedigde. De spaarzame kansen die er kwamen, werden bekwaam onschadelijk gemaakt door een fantastisch keepende Jesper, die helemaal terug is na zijn knieoperatie. Teuge 2 kreeg in de tweede helft ook nog wat kleine mogelijkheden, maar scoorde niet meer. Na 106! !! minuten voetbal op een snikheet kunstgrasveld, had de verder prima leidende (eigen) scheidsrechter van Zwolsche Boys wel in de gaten dat Teuge 2 vandaag niets meer zou weggeven en vloot af voor het einde.
Zo besloot Teuge 2 een prima seizoen met 44 punten uit 22 wedstrijden. 13x winst, 5x gelijk en 4x verlies. Teuge 2 scoorde 57 x en was dit jaar de ploeg met de minste gepasseerde verdediging (25).  Het presteerde dat met drie verschillende keepers: Jesper (11), Bram (7) en Niek (4).
Volgende week wacht ESC 2 in de eerste nacompetitiewedstrijd.