Berkum 4

Mannen, 2, 3e klasse E

19 mei 2018 12:00

René de Boer

Teuge 2 kon zich vandaag bij winst definitief plaatsen voor de nacompetitie. Hiervoor moest de nr 7 van de competitie Berkum 4 worden verslagen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren we uit met 2-1, dus Teuge 2 wilde ook nog wel even iets rechtzetten.
We wisten dat Berkum sterk is in de opbouw op eigen helft, dus besloten we hun dat ook te laten doen en ze pas op eigen helft op te vangen. De eerste mogelijkheid was voor Berkum, maar dat was ondanks veel balbezit dan ook hun enige kans in de eerste helft.
Teuge 2 was een stuk dreigender en wist met goed voetbal het doel van Berkum regelmatig te bereiken. Schoten van Wesley, Thomas, Rob, Carlos en Pascal werden geblokt of gingen naast en over. In de 32e minuut kreeg Carlos de bal voor het inkoppen en werd daarbij in de rug geduwd. Pascal schoot de terecht gegeven strafschop hard in de kruising. Na de 1-0 werden we wat overmoedig en slordig. We speelden tot de rust niet slecht, maar het was wel onze minste fase van de wedstrijd.
Na rust wonnen we gelijk alle duels en het goede voetbal van het eerste half uur werd voortgezet. Berkum was het kwijt en we voelden dat we toe moesten slaan. Zo gezegd zo gedaan. Uit een corner kwam een scrimmage waarbij de bal voor de voeten van Ron kwam, die de 2-0 binnen tikte. De 3-0 was een goal uit het boekje van de trainer. Pascal inspelen, middenvelder (in dit geval Carlos) er onder en inschieten. De 4-0 kwam uit een voorzet van links waarbij Thomas verlengde en Carlos kon binnen tikken. Bij de 5-0 zette Jordy met een steekpass over 30 meter Ron vrij voor de keeper, die beheerst de 5-0 maakte. Zo stond het na 70 minuten 5-0 en was de buit binnen. Zowel Rick als Gerwin waren nog dicht bij een zesde Teugense treffer, maar het bleef bij 5-0.
Laurens Pas maakte na een heel seizoen blessureleed in de 65e minuut zijn rentree en ook de overige wisselspelers Rick, Dennis en Joey kregen allemaal speelminuten.
Trainer André Tolstra was vandaag afwezig wegens trieste familieomstandigheden, maar Teuge 2 liet onder leiding van Carlos met steun van de oudere spelers zien, dat het een echt team is dat er staat als het moet.  Volgende week kan Teuge 2 tegen Zwolse Boys 2 ook nog zelf de 3e periodetitel pakken, mits SEH 2 verliest van Columbia 2.
Ook bij een gelijkspel of verlies spelen we zaterdag 2 juni de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen de hoogst eindigende periodekampioen van 3F.