2 - 2

SP Teuge 2

Mannen, 2, 3e klasse E

24 maart 2018 13:30

Vandaag stonden de meest scorende ploeg (CSV 3) en de ploeg met de minst gepasseerde verdediging (Teuge 2) uit de klasse tegenover elkaar. Het werd een boeiend voetbalgevecht op een verschrikkelijk slechte grasmat.
Beide ploegen waren niet compleet en hadden last van het slechte veld. Teuge 2 kwam het beste uit de startblokken en na 19 minuten scoorde Lucas op aangeven van Pascal dan ook terecht de 1-0. De wijze waarop het doelpunt uitgespeeld werd was donderdag nog intensief getraind. Mooi voor het team dat deze inspanning dan zo beloond wordt en tof voor Lucas die als 1e jaars senior een prima seizoen doormaakt. In het vervolg van de eerste helft kreeg CSV nog een uitstekende kans, maar Bram die ook vandaag weer uitstekend stond te keepen, pakte de bal bekwaam. Net voor rust kwam CSV toch nog onnodig op gelijke hoogte uit een van richting veranderde vrije trap. De coach van Teuge 2 was duidelijk niet tevreden met deze onnodige tussenstand en liet dit ook merken in de rust. Teuge kwam scherp uit de kleedkamer hetgeen resulteerde in een 100% kans op de 2-1 vanaf de aftrap. Helaas maakte Wesley de verkeerde keuze door zelf te schieten, terwijl er drie man vrij stonden om de bal in te schieten. Daarna golfde het spel weer op en neer tot de 59e minuut. In die minuut kwam de bal bal via de grond uit de stuit tegen een Teugense hand, waarop de prima leidende scheidsrechter een penalty gaf aan CSV 3, die foutloos benut werd. Teuge 2 wisselde een verdediger voor een aanvaller en ging nog aanvallender spelen, terwijl CSV zich beperkte tot counteren. Vanaf de 75e minuut ging Teuge 1 op 1 spelen, hetgeen in de 81e minuut resulteerde in de terechte 2-2 door Pascal. Teuge 2 ging niet achteruit om het punt te pakken, maar probeerde door te drukken en alles of niets te spelen. Dit resulteerde in twee dikke kansen voor Teuge 2 en twee kopballen uit de omschakeling voor CSV 3. Het bleef uiteindelijk bij 2-2 en over 8 wedstrijden zal voor beide teams blijken of het een gewonnen punt was of twee verloren punten.
Ene Johan Cruijff zei ooit: Als je niet kan winnen van een concurrent, moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest. Dat hebben beide ploegen vandaag gedaan en vanuit Teugens oogpunt is CSV 3 is ook niet ingelopen op Teuge 2. Feit is dat de koploper vandaag verloor en Teuge 2 dus een punt is ingelopen. Zowel Teuge 2 als CSV 3, zijn nog volop in de race voor de prijzen die pas verdeeld worden aan het eind van het seizoen.