Erik Hendriks (vrije trap)

Mannen, 2, 3e klasse E

28 april 2018 12:30

Hoek, G.J. ter

Teuge 2 kon bij winst vanaag weer samen met Columbia 2 aan kop komen en Columbia  2 kon Teuge 2 op een onoverbrugbare 6 punten achterstand zetten. Zoals dat zo vaak gaat als twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen. In ons beider geval Colmschate 2 dat won bij Zwolsche Boys 2. Ook CSV Apeldoorn 3 mengt zich door de winst op Eerbeekse Boys 2 in de strijd om de bovenste 4 plaatsen, dus het wordt nog spannend bovenin. Teuge 2 is in ieder geval 4e en kan ook nog als eerste eindigen, maar is daarnaast nog lang niet zeker van een prijs. Daarvoor moeten er in de komende wedstrijden door onszelf nog wel de nodige punten worden gepakt.
Vandaag keken we na twee minuten al tegen een 0-1 achterstand aan en was het na 14 minuten weer 1-1 via een goed genomen vrije trap van Erik. In de 19e minuut scoorde Pascal op aangeven van John de 2-1 en in de 30e minuut kwam Columbia op 2-2 na een slimme schuiver onder Jesper door. Jesper die voor het eerst weer op de goal stond sinds zijn blessure eind oktober. Bram die hem na de winterstop had vervangen heeft het uitstekend gedaan en Teuge 2 is hem dan ook zeer dankbaar voor de 16 punten uit 7 wedstrijden.
De tweede helft was zoals zo vaak voor Teuge 2, maar Columbia 2 schakelde een aantal malen levensgevaarlijk om zonder echt tot grote kansen te komen. Die kreeg Teuge 2 nog wel via Pascal 10 minuten voor tijd, op goed aangeven van Arno die al na 25 minuten de niet geheel fitte Wesley had vervangen. Drie minuten voor tijd scoorde Teuge 2 alsnog de 3-2, toen de bal vanuit een voorzet
via een verdediger van Columbia 2 bij Pascal kwam. Zowel de grensrechter als de spelers van Columbia 2 zelf gaven na afloop toe dat het een zuiver doelpunt was, alleen de scheidsrechter zag het anders en keurde hem af wegens buitenspel.
Het gelijke spel gaf de krachtsverhoudingen terecht weer, dat vond Columbia 2 ook, maar het was wel lekker geweest om toch net voor tijd de 3 punten te pakken.
Beide partijen zullen met grote interesse op 5 mei de wedtrijd tussen Colmschate 2 en CSV Apeldoorn 3 volgen, waarin de strijd om de 2e periode wordt beslist. Na deze wedstrijd staan alle vier ploegen bovenin op 19 wedstrijden en barst met nog 3 wedstrijden te gaan de strijd om de 3e periode, de derde plaats die mogelijk ook recht geeft op een periodetitel en het kampioenschap los.