Teuge 2 verzuimt de koppositie terug te pakken en zakt naar plaats drie.

SP Teuge 2

Erik Hendriks (kopbal)

Mannen, 2, 3e klasse E

2 december 2017 14:15

Het was vandaag niet geweldig wat er allemaal in Zwolle op een glibberig en koud veld 4, met eigen scheidsrechter van Berkum, te zien was. Teuge 2 haalde net als de afgelopen weken door diverse oorzaken zijn niveau niet en Berkum deed net als Colmschate twee weken terug vooral zijn best om niet van ons te verliezen. Gezegd moet worden dat ze als team 90 minuten alles gaven en daarvoor uiteindelijk beloond werden.
De eeste helft had Teuge 2 de wedstrijd al moeten beslissen, maar Berkum bleef onder leiding van de uitstekend spelende aanvoerder en goede keeper met kunst en vliegwerk overeind. Veel ballen kwamen in de 16 meter can Berum, maar het was iedere keer net niet voor Teuge 2.
De tweede helft was er maar een ploeg die aanviel en een ploeg die elke bal die hun voor de voeten kwam blind naar voren peerde. Twee maal viel zo'n bal goed en tweemaal was het raak voor Berkum. Dat soort fouten mogen we onszelf aanrekenen en kostte ons uiteindelijk de koppositie in de klasse zo net voor de winterstop.
Erik scoorde nog wel uitbeen voorzet van Wesley voor de statistiek de 2-1, en tweemaal werd de bal door Berkum van de doellijn gehaald, maar verder liet de scheidsrechter het niet komen. Een kwartier voor tijd verzuimde de scheidsrechter zijn eigen keeper rood te geven voor een handsbal buiten de 16 meter, maar hij hield het bij "foei, niet meer doen hoor". Tja, ook dat soort dingen gebeuren op dit niveau, dat zagen we vorige week ook al. Over een heel seizoen hebben we er allemaal last van, maar in dit soort wedstrijden geeft het weleens een machteloos gevoel. Het is de ploeg te prijzen dat niemand geel pakte voor commentaar op de leiding en dat gaat ons ongetwijfeld later in het seizoen voordeel opleveren als de andere pliegen met schorsingen en blessures te maken krijgen.
Volgende week nog 1 keer vol aan de bak tegen Zwolse Boys dat vandaag langszij kwam en op doelsaldo de 2e plaats van ons overnam en daarna maken we ons op voor de winterstop.