Oene VR2

Vrouwen, VR1, Groep 3 18

21 oktober 2017 14:30

René de Boer

Zaterdag 21 oktober speelden wij onze bekerwedstrijd tegen Oene Vr2. Dit is ook de dag waarop wij een halve Sarah aan ons team konden toevoegen, want Marinte is 25 jaar geworden!

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Heleen, Nienke, Joëlle en Linda, middenveld: Daphne, Sabrina en Marinte, aanval: Melissa, Mieke en Karin, wissels: Lisa, Saira en Kimberly en wissels voor de wissels: Marijke en Ashley. Omdat Marijke (eerste kapitein) en Ashley (tweede kapitein) wissel moesten zitten, werd Sabrina aangewezen als aanvoerder.

De wedstrijd ging van start. Terwijl wij opzoek gingen naar de juiste dekking en elkaar, was Marinte aan het schitteren in haar nieuwe shirt. Een shirt speciaal voor haar verjaardag. Ondanks dat zij nog in haar wittebroodsweken zit en zij tegenwoordig een nieuwe achternaam heeft, noemen wij haar nog steeds Schip. Stuk korter en lekker makkelijk.. En zij was het middelpunt van de dag!
Het zoeken naar elkaar werd veroorzaakt door de opstelling. Onze centrale verdediger en middenvelder zaten op de bank en de druk op de schouders van de “vervangers” was hoog. Maar na een aantal minuten maakten zij de bankzitters misbaar in het veld. Terwijl op het hoofdveld het clublied werd gedraaid, wisten wij onszelf op voorsprong te brengen in de 32ste minuut. Een geweldige assist van onze jarige halve Sarah op Sabrina. En zoals menigeen weet, heeft Sabrina een schot waar veel mannen uit het eerste jaloers op zijn.. Ze maakte de 1-0!
In de rust werden we toegesproken door Toon en Remco. Ook werden de nodige wissels uitgevoerd.
Na rust begonnen we sterk. Oene had geen wissels meer en zij raakten vermoeid. Voor ons een mooie gelegenheid om combinaties te maken en hun uit te spelen. In de 67ste minuut maakte Karin vanaf randje 16 een doelpunt, 2-0! Daarna werd een mooie aanval opgebouwd van achteruit waarbij de bal door de verdediging van Oene werd gespeeld en Kimberly een op een kwam met de keepster, ze speelden de keepster goed uit en scoorde. Toen bleek dat grensrechter de vlag omhoog had omdat ze vond dat Kimberly buitenspel stond. Goal afgekeurd. Ergens rond de 70ste minuut werd een overtreding gemaakt door Oene, Nienke nam de vrije trap vanaf eigen helft. Ze zag hierbij onze snelle, jarige halve Sarah vertrekken en zo wist Marinte onze voorsprong nog verder uit te bouwen, 3-0. Een paar minuten daarna bouwde Marijke haar eigen aanval op. Ze kon gemakkelijk door het middenveld van Oene heen lopen en kwam bij rand 16 terecht. Ze schoot en de bal belandde in de verre hoek, mede door het mooie effect van Kimberly’s rug, want zij stond er nog voor.. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd wist Mieke onze uitslag definitief te maken. Nadat Kimberly met de bal langs de zijlijn was gerend en bij de achterlijn van Oene aankwam, gaf zij voor. Mieke stond volledig vrij voor de goal en wist de 5-0 te maken.

Daar was het eindsignaal. We hadden onze bekerwedstrijd gewonnen en werden uiteindelijk tweede in de poule. Onze jarige halve Sarah had nog wat lekkers voor ons meegenomen en zo begonnen we aan de derde helft in de kantine.

Zaterdag 28 oktober spelen wij de volgende competitiewedstrijd tegen OVC’85 Vr1, om half 3, op de velden van De Dulmer. Graag zien we jullie dan!