Kippenvel

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 4

12 november 2016 13:00

Afgelopen zaterdag vertrokken we met 10 dames richting Stroe. Hieronder waren een aantal meiden die niet helemaal fit waren. Maar vol goede moed gingen we van start op deze koude zaterdagmiddag!
De wedstrijd begon. Voor ons was het zoeken naar de juiste positie en de beste manier van spelen. We moesten met 10 dames 90 minuten voetballen, dus we moesten onze krachten verdelen. Al snel kreeg Stroe een kans door een foutje van de verdediging, maar dit wist Jenn te corrigeren. We waren meteen wakker. Toch was het Stroe die de openingsgoal maakte. We lieten ons er niet bij zitten, want tenslotte waren wij het team met de meeste kansen en waren we veel in de aanval. Nadat Nienke en Ilene meerdere kansen hadden gecreëerd was het Marijke die voor ons de goal wist te maken. Ze draaide weg van haar tegenstander en schoot hard, strak over de grond. Doelpunt, 1-1. Later gingen we toch weer mee in het slechte voetbal van Stroe en nadat Saira was uitgevallen met een pijnlijke knie (en we dus nog met 9 dames stonden) wist Stroe hier gebruik van te maken, 2-1. Hiermee gingen wij de rust in.
De eerste 45 minuten hadden we overleefd. We hadden nog kans op winst, want zo goed waren ze niet. Een aantal waren alleen een stuk groter dan wij en ook zwaarder (dit blijkt later wel). Na een warm kopje thee ging de tweede helft van start. Gelukkig kon Saira haar wedstrijd voortzetten.

Wij hadden onze plek gevonden in de wedstrijd en we werkten voor elkaar! Dit mondde uit in een aantal mooie kansen. Maar ook de verdediging stond goed en Stroe kreeg geen kans om te schieten op goal. In de laatste twintig minuten wisten wij de wedstrijd naar onze hand te zetten, ondanks alle pijntjes en vermoeidheid. Nadat Nienke de bal aangespeeld kreeg wist ze hier behendig mee om te gaan in het zestienmeter gebied. Ze schoot de bal over de keeper heen, gelukkig onder de lat door! Doelpunt, 2-2. Met nog een paar minuten op de klok wisten we dat de wedstrijd nog niet bepaald was. Met onze laatste krachten gingen we nogmaals in de aanval. Uit paniek speelde Stroe de bal over de achterlijn. Iets wat ze niet had moeten doen. Marinte schoot de corner precies goed, hierdoor ontstond een flipperkast voor het doel van Stroe. Uiteindelijk was het Karin die de bal raakte en in het doel schoot. 2-3!! Stroe mocht haar aftrap nog nemen en hierna floot de scheids af.
Wat een kippenvel moment! Ons harde werken werd beloond. We gingen met de drie punten weer richting Teuge nadat we onze blauwe plekken hadden geteld. We werden door een volle kantine toegejuicht toen onze uitslag werd benoemd (en dat wij maar met 10 dames waren). Iets wat ons zeer goed deed. En we zijn wederom gestegen in de competitie.

Heldin van de wedstrijd: Oona. Zij heeft de laatste 20 minuten met een GEBROKEN grote teen gevoetbald, nadat een tegenstander op haar teen had gestaan (hieruit blijkt dus dat ze zwaarder waren). Betekent dat ze nu twee weken niet kan voetballen, wederom een domper voor het team.

Zaterdag 19 november spelen we EINDELIJK onze eerste thuiswedstrijd in de competitie! (Laatste thuiswedstrijd is van 27 augustus in de beker)
Zaterdag spelen wij thuis tegen Beekbergen Vr1 om 14.30 uur.