Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

19 maart 2011 15:00

Vierhout, C.

Vernietigende uithaal van De Pier brengt Sportclub Teuge drie punten

Sportclub Teuge lijkt in de derde klasse D de vorm te pakken te hebben. Vorige week werd de nummer drie van de ranglijst Eibergen met speels gemak verslagen. Afgelopen zaterdag moest de nummer vier Denekamp er aan geloven. Diep in blessuretijd pakte Sportclub Teuge de volle buit  (3-2) waardoor de formatie van Marcel Vink weer omhoog kan kijken.

Op basis van de eerste ontmoeting mag de overwinning van Sportclub Teuge verassend genoemd worden. Destijds werd Sportclub Teuge nog met 5-2 van het veld gepoetst. In Teuge was het een volslagen andere wedstrijd. De thuisploeg had vanaf het begin signaal het betere van het spel. Met vlot combinatiespel drong men diverse malen aan,zonder daadwerkelijk gevaarlijk te worden.

Na twintig minuten was er het verdiende openingsdoelpunt.  De kleine en tevens geblokte Jeroen Prijs werd na een individuele actie aan de linkerkant van het veld gevloerd.  Achter de bal schaarde zich Jorn van Strien. Staand met zijn armen in de zij gestoken was de opgetrokken wenkbrauw duidelijk zichtbaar wat een doordacht plan deed vermoeden.  Drie seconden later plofte de bal achter de verbouwereerde keeper in de verre hoek. Van Strien, defensieleider van beroep, vierde zijn doelpunt met de armen hoog opgestoken in de lucht, daar waar een vliegtuig gebaar verwacht was.

Wie dacht dat het openingsdoelpunt van Sportclub Teuge de ploeg vleugels zou geven kwam bedrogen uit. Welgeteld een minuut later plaatste een speler van Denekamp na een uitstekend genomen vrije trap het leder middels zijn hoofd in de korte hoek, pal achter de veertig - en één week oude Sportclub Teuge –keeper Gerben Logtenberg. 1-1.  Daarmee werd een rommelige fase ingeluid en uiteindelijk de pauze.

Het bekertje thee had Teuge duidelijk niet goed gedaan. Na de rust kon de thuisploeg maar niet in het spel komen en uiteindelijk kwam hen dit duur te staan. Een net ingevallen speler van Denekamp, die tot dan toe vooral was opgevallen doordat hij op de verkeerde plek warm liep, draaide op het middenveld behendig weg van zijn directe tegenstander, dribbelde de bal tot vlak voor het strafschopgebied en haalde vernietigend uit. In een strakke lijn klom de bal naar de juiste hoogte en zoefde langs de horizontaal liggende Logtenberg. ‘Ein Traumtohr’ bleek ook uit het feit dat de bal vast in de winkelhaak bleef zitten.

1-2. Handen in het haar bij de supporters van Sportclub Teuge die onder aanvoering van Jasper Oosterman en Bart de Brouwer toch al vrij snel de rug rechtte en de thuisclub naar voren schreeuwde. Terwijl een toevallige passant bij het bestuur van Sportclub Teuge kwam informeren of er überhaupt nog deuren dicht zaten op het complex, inspireerde een welgemeend “het kan nog mannen!” van De Brouwer gevolgd door een spitsvondig “er valt nog wat te halen!” van Oosterman de mannen van Vink daadwerkelijk tot een serieus  slot offensief .

Vijf minuten voor tijd resulteerde dit in een sterke periode van Sportclub Teuge en een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Linksback Stefan Schipper toog met hoog opgetrokken broek richting de plaats van bestemming. De daaropvolgende inswinger boezemde angst in bij de doelman en verdedigers van Denekamp, maar niet bij de tot dan toe onzichtbare Gouke Bokma.  ‘De Wezel’ , bijnaam van Bokma vanwege zijn doorgaans sluwe en onvoorspelbare spel, plaatste zijn gebruinde voorhoofd tegen de bal en kopte zo alsnog de gelijkmaker binnen.

Het publiek op de banken. “Ze zijn rijp voor de slacht!”; Jasper Oosterman, waarachtig een man van normen en waarden, klauterde de reserve bank op om de rest van de menigte op te zwepen en daarmee de thuisploeg net dat extra steuntje in de rug te schenken die mogelijk nog kon lijden tot de overwinningstreffer.

We schrijven de tweeënnegentigste minuut. Op twintig meter van de goal wordt een overtreding gemaakt op Sportclub Teuge-spits Erik Prins. De tweede topschutter van de thuisploeg legt de bal zelf neer, doet een paar passen achteruit en spreidt de benen, klaar om de bal aan te vallen. Terwijl iedereen verwacht dat Prins de vrije trap voor zijn rekening neemt is het plotseling Stefan Schipper die de bal een onwaarschijnlijk harde kneiter geeft. Schipper, die bij zijn voetbalkornuiten beter bekend staat als “De Pier”, plaatst de bal aalglad over de toch behoorlijk forse Denekamper muur.

De paar seconden daarna zijn moeilijk te omschrijven. Vogels tjirpen. Blaadjes ritselen. Voor de rest…stilte. Dan, het net achter de kansloze keeper brengt een verschroeid geluid ten gehore. 3-2.  Een gebarentolk zou moeite hebben gehad om de bewegingen van de keihard over het veld rennende De Pier thuis te brengen. De Brouwer, die kort voor aanvang van de wedstrijd vele bezoekers van De Dulmer al had getrakteerd op een fijn stukje atletiek, kon zijn vreugde niet bedwingen en rende luid schreeuwend met zijn armen wild in de lucht zwaaiend het veld in om als eerste Schipper te feliciteren met zijn wonder schone treffer.