F2 sneuvelt in halve finale van de KNVB beker

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen, F2, Groep 3 F 3e klas Regio 2-6

26 maart 2016 8:45

Groen Wit’62 F3 – SP Teuge F2 halve finale KNVB beker

Iedereen was vroeg opgestaan. Naast de hoofdrolspelers waren ouders, broertjes en zusje, opa’s en oma’s en andere belangstellenden op weg gegaan om de halve finale van de KNVB beker te aanschouwen. Nadat iedereen een plekje bemachtigd had, kon de wedstrijd gaan beginnen. Voor de wedstrijd nog even de spieren losmaken en het juiste balgevoel krijgen om er zometeen helemaal klaar voor te zijn. Ingmar op het doel wordt goed getest door de jongens; dat moet ook want hij is deze keer de gehele wedstrijd keeper. Nadat de aftrap is gedaan, gaat het spel gelijk op. Beide teams krijgen kansen; er is niet echt een ploeg die de overhand heeft. De keepers hebben het nog rustig. Het spel concentreert zich over het algemeen rond de middencirkel. Voordat het echter gevaarlijk dreigt te worden grijpt de verdediging in en schiet de bal naar voren. Een kans voor Joris wordt helaas door de keeper opgevangen. Wat bij F2 wel opvalt, is dat er gevochten wordt om de bal. Een heel ander gezicht dan vorige week. Wat zo’n halve finale al niet kan doen met ‘onze jongens’. In de 10e minuut weet Groen Wit op 1-0 te komen. Groen Wit valt aan, komt in de buurt van het Teuge doel; Sem wil terugspelen. Doet dit ook, maar de bal is te zacht; een speler van Groen Wit bemachtigt de bal voordat Ingmar hem vast kan pakken. Vervelend, maar dit kan gebeuren. Snel aftrappen en proberen de gelijkmaker te maken. Dit is de bedoeling van F2, echter kort hierna krijgt Groen Wit na een overtreding een vrije trap toegekend op een prachtige positie. Vanaf deze plek weet de tegenstander de bal er perfect in te leggen. In een mum van tijd is de gelijk opgaande wedstrijd veranderd in een inhaalrace voor Teuge. Hopelijk brengt de rust soelaas. Na een drankje en een peptalk is het tijd voor de tweede helft die de ommekeer moet teweegbrengen. In deze helft probeert F2 het wel, maar is niet krachtig genoeg om de defensie van Groen Wit het nakijken te geven. Groen Wit F3 komt op stoom en weet er in de 2e helft nog drie in te leggen. Met snelle counters weten ze dit te realiseren. Daniël krijgt nog een mooie kans, maar ziet de bal afketsen tegen de rechter paal. Op het eind krijgt Teuge nog een aantal corners. Dominic dirigeert iedereen naar voren om de eer van Teuge F2 te redden. Steeds weer is het een speler van Groen Wit die de bal het laatste raakt. De bal komt niet voor het doel van Groen Wit weg, totdat de scheidsrechter ziet dat hij af moet fluiten. Met opgeheven hoofd lopen de spelers, nadat de gebruikelijke strafschoppen zijn genomen, terug naar de kleedkamer. Hier wordt nog gezonden voor Tristan, hij is vandaag jarig en trakteert op chips. Helaas verloren, maar een ervaring rijker. Het was niet voor niets een halve finale; welk team kan dit zeggen. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en gevochten voor wat hij waard was. F2 is enorm ver gekomen in de bekercompetitie; die ervaring kunnen ze gebruiken in de reguliere competitie. Zoals volgende week, dan weer tegen Groen Wit, maar nu F2. Een voordeel voor Teuge F2 is dat ze alvast aan het veld hebben kunnen ruiken. Dus dat biedt het nodige perspectief op een goede uitslag.