Albatross F4

F-pupillen zaterdag, F7, 5e klasse 34

26 maart 2016 9:00

Justin Klein Kalvenhaar

Teuge speelde tegen Albatross. Het was een gelijkwaardige wedstrijd, met evenveel kansen aan beiden kanten. De eerste helft kan het beste omschreven worden als countervoetbal. De tweede helft kan omschreven worden als uithoudingsvermogen.

Teuge zette vooral in de eerste helft veel druk bij de tegenstander. Albatross blokte net op tijd, of trapte de bal net op tijd weg. Kortom Teuge liep iedere keer weer tegen een muur op, omdat de aanval hoofdzakelijk vanuit het midden opgebouwd werd. Albatross speelde de eerste helft op de counter en wist met een dieptepass door te breken.

Na rust kwam Teuge snel terug in de wedstrijd en wist gelijk te maken. Opnieuw veel druk bij de tegenstander en na een blok kwam de bal weer bij ons terecht. Teuge maakte gelijk! Het was fijn om te zien dat de aanvallers en middenvelders als team mee liepen naar voren, waardoor de aanval afgerond kon worden met een doelpunt.

Later in de tweede helft kwam Albatross meer in het spel. Zij speelden vaker over de vleugels en konden wat vaker de aanval afronden met een voorzet. Albatross had meer spelers, waardoor zij dit spel langer konden volhouden. Dit werd zichtbaar naarmate de tijd verstreek. Teuge probeerde veel, maar kon het niet meer opbrengen. Uiteindelijk scoorde Albatross het tweede doelpunt. Het was erg gaaf om te zien dat Teuge nog paar keer probeerde door te breken. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Hoe dan ook ik heb genoten van het doorzettingsvermogen van Teuge! Jesse heeft erg goed gekeept, Jarno, Luis en Thom hebben perfect verdedigd. Geregeld zag je dat Luis en Thom doorschoven richting het middenveld, zodat Mika en Johan ruimte konden maken. Mika en Johan keken goed om zich heen om teamgenoten aan te spelen. Finn leverde goed werk op het middenveld met mooie onderscheppingen en dicht op de tegenstander te verdedigen. De tegenstander had een moeilijke taak om de bal van Binck af te pakken, hij was namelijk goed aan het pingelen. Jay en Niels stonden in de punt om de aanval af te ronden met schoten op het doel.

Het was erg leuk om zo’n spannende wedstrijd te zien. Volgende week opnieuw een wedstrijd. Ik kijk er nu al naar uit!