F2 sluit 1e helft van het seizoen winnend af!

12 december 2015 9:00

Robert Jan Kruit

F2 sluit 1e helft van het seizoen winnend af!

Teuge F2 – SV Cupa Wilp F1

Op zaterdag 12 december speelde F2 de laatste wedstrijd van de 1e helft van de competitie. Het ging hierom een inhaalwedstrijd. Hij zou al eerder gespeeld worden, echter op verzoek van SV Cupa Wilp is hij uitgesteld. Waarschijnlijk wilde Cupa zich goed voorbereiden op deze streekderby, vandaar dat ze om uitstel vroegen. Helaas werd de voorgaande wedstrijd tegen EZC afgelast, vanwege de weergesteldheid. EZC zou een waardige tegenstander zijn, gezien hun positie op de ranglijst.

De Sint is weer uit het land, echter de vorst is nog niet gearriveerd. Het blijft de vraag of hij ons dit jaar nog aandoet. Het was dus goed toeven langs de zijlijn. De mutsen konden in ieder geval nog thuisblijven. F2 begon de wedstrijd goed, ze gingen direct in de aanval. Ze namen het initiatief. Cupa pikt hiervan ook een graantje mee, maar ze troffen een goede keeper op het Teuge doel: Ingmar. Hij redde prima, hieruit volgde direct een counter van F2; rakelings ging de bal het doel links voorbij. Even later krijgt Cupa weer een kans, maar ze schieten de bal rechts van het doel ver over. De verdedigers Sem, Mees en Dirk doen goed werk en staan hun mannetje in de verdediging. In de 7e minuut countert F2 goed, na een afgeslagen aanval van Cupa en weet hieruit te scoren. Joey is de gelukkige, hij weet de bal prachtig achter de keeper in het doel te leggen. De druk is nu helemaal van de ketel voor F2. Ze hebben de smaak te pakken. Er is nog meer mogelijk, denken ze. Even later laat de aanval zien dat dit niet zo gek gedacht is. In de 12e minuut weet de keeper eerst een schot van Joey te pareren, echter de bal blijft stil naast hem liggen. Omdat hij ligt kan hij de bal niet direct pakken, Steyn ziet dit en spurt erheen en weet de bal aan te raken en de bal in het doel te stiften; voordat de keeper hem kan pakken. Helaas komt hij hierbij in botsing met de keeper; hierdoor is hij even geblesseerd. Gelukkig kan hij hierna spoedig de wedstrijd verder vervolgen. 2-0 staat er nu op het scoreboard. Cupa wil zich nog niet gewonnen geven en gooit er nog een aanval tegenaan. Maar Ingmar weet wederom fantastisch te redden. Uit de counter die hierop volgt weet Joey weer voortreffelijk te scoren. Kort daarna wordt er afgefloten voor de rust.

Dominic had het plan opgevat om, als er een ruime voorsprong op het bord stond, het elftal voor de tweede helft om te gooien. Als afsluiter van de 1e seizoenshelft. Dat was inderdaad het geval, dus dit kon uitgevoerd worden. Joey ging in het doel staan, Steyn gaat linksachter en Ingmar gaat rechtsachter staan. Mees neemt het middenveld voor zijn rekening. Tristan gaat linksvoor, Daniël rechtsvoor en Sem gaat zijn geluk in de spits beproeven. Dirk begint eerst als wisselspeler.

Evenals in de eerste helft krijgt Cupa zijn kansen, maar weet ze niet te verzilveren. Er zitten een aantal spelers bij die goed met de bal om kunnen gaan, echter de weg naar een doelpunt weten ze niet te vinden. Dit belet F2 niet om zelf wel door te gaan met het bestoken van aanvallen op het doel van Cupa. Daniël krijgt de bal en schiet hard op de lat. Even later heeft Sem meer geluk, en weet de bal er fantastisch in te leggen. Een andere kans is er voor Dirk, die helaas rechts naast het doel schiet. In de tweede helft zijn de aanvallers goede verdedigers en de verdedigers goede aanvallers. En het werkt prima. De nieuwe verdedigers doen goed hun best en frisse aanvallers voelen zich als een vis in het water. Even later krijgt Tristan nog een mooie kans, echter hij schiet de bal links naast het doel. Cupa doet nog een zelfde duit in het zakje en weet de bal rakelings links naast het doel te schieten. Tenslotte krijgt Tristan toch loon naar werken en weet de bal met een lob voortreffelijk in het doel te leggen. Even later blaast de scheidsrechter op zijn fluit om wedstrijd af te fluiten.

F2, dit was een prima afsluiter van de 1e helft van het seizoen. De derde plaats is een feit, allen gefeliciteerd met het bereikte resultaat. Trainers en leiders bedankt voor jullie inzet en op naar de tweede helft van het seizoen. Laten we hopen, dat deze ook zo voorspoedig mag verlopen.