F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

21 november 2015 9:00

Justin Klein Kalvenhaar

Afgelopen zaterdag 21 november speelde Teuge F2 een thuiswedstrijd tegen Oene F1. De beginopstelling zag er als volgt uit: Ingmar in het doel, Mees linksachter en Sem rechtsachter. Daniël op het middenveld. De voorhoede bestond uit Tristan linksvoor, Joey rechtsvoor en Joris in de spits. Dirk en Steyn begonnen in de wissel.

Hoewel duidelijk, op alle fronten, te merken is dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, beleefde F2 weer een opleving in het spel dat ten toon gespreid werd op het veld. De laatste weken werd het spel overgelaten aan de tegenstander, maar vandaag stond er, gelukkig, weer een ander F2 op het veld. Misschien mistte het team onbewust Steyn; gelukkig was hij er weer en kon zo de voorhoede versterken.

Het begin van de eerste helft kenmerkte zich doordat beide teams, op bepaalde momenten, moeite hadden om het leer van de bal, op de juiste wijze te raken. De bal werd een aantal keer gemist. Over missen gesproken. Na een minuut of 5 kreeg F2 de eerste grote kans. Een corner van Daniël hoefde alleen maar ingetikt te worden; helaas lukte het niemand; zodat de bal zijn weg voorbij het doel vervolgde. F2 ging door, gaf niet op. Er werden posities ingenomen, er werd vroegtijdig gepasst en de bal werd rondgespeeld. Hierdoor ontstonden er meerdere mogelijkheden. Na een minuut of tien, zijn Joris en Joey beide in de aanval; Joris passt naar Joey maar hij raakt de bal niet goed op zijn voet. In de 17e minuut belandt een hoekschop van Dirk op de knie van Joey. Even later schiet Steyn nog op de paal en Joey richt een schot op het doel, wat voorlangs gaat. De tegenstander mag van geluk spreken dat het nog 0-0 is bij rust. Veel hebben ze hierbij te danken aan hun keeper, die bij Oene F1 de beste speler van het team is. F2 heeft veel kansen gecreëerd. Helaas is het ze niet gelukt er één te verzilveren.

In de tweede helft gaat Daniël te doel van F2 verdedigen. Vrij snel is er een hachelijke situatie voor het doel van F2. Een speler krijgt de bal op het hoofd. Het lijkt erop dat deze in het doel verdwijnt. Buiten bereik van Daniël kijkt hij de bal na. Waarschijnlijk heeft dit invloed, want hij belandt op de lat. Een achterstand had de wedstrijd zomaar doen kantelen. Oene F1 is nog beduusd, dat de bal niet het doel heeft getroffen, maar Teuge F2 gaat direct in de counter richting Oener doel. Helaas schiet Joris tegen de keeper op.

In de 10e minuut krijgt F2 dan eindelijk loon naar werken. Dirk schiet, maar raakt de bal niet zoals hij dat wil. De verdediging weet de bal weg te werken, maar niet goed. Steyn kan de bal oppakken en schieten. Het is een doelpunt. De verlossende 1-0 kan genoteerd worden. Oene probeert nog terug te komen. Een aanvaller richt, van de rechterkant, een bal op het doel van F2. Daniël weet met zijn handen de bal van richting te veranderen. Het levert Oene een hoekschop op, maar het gevaar is geweken.

F2 probeert de kleine voorsprong nog verder uit te bouwen. Er doen zich nog meerdere mogelijkheden hiertoe voor; zoals Ingmar die in het rechterzijnet schiet of een schot van Joey wat door de voortreffelijke doelman gered wordt. De laatste actie is een corner van Dirk, waaruit Joey en Steyn uiteindelijk niet weten te scoren.

Weer een prima overwinning. F2 weer als vanouds. De keepers Ingmar en Daniël, de verdedigers Dirk, Sem en Mees en de aanvallers Joey, Steyn, Tristan en Joris ieder heeft zijn steentje hierbij aan

bij gedragen. De derde plaats is bereikt. Het zou toch mooi zijn als deze plek vastgehouden wordt tot het einde van de competitie.