SP Teuge JO9-2JM

... (e.d.)

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

14 november 2015 8:45

Op zaterdag 14 november jl. moest Teuge F2 aantreden in Twello tegen Voorwaarts F2. Wederom vroeg uit de veren, want de wedstrijd begon al om 8:45. De opstelling voor de eerste helft is als volgt: Daniël in het doel. Mees staat links achter en Ingmar staat rechts achter. Dirk staat op het middenveld. Tristan is linksvoor en Joey staat rechtsvoor en tenslotte staat Joris in de spits. Sem begint in de wissel en Steyn is nog op vakantie.

Al tijdens het inspelen valt op dat Voorwaarts enkele goede spelers heeft. Bij het inspelen op de keeper worden er goede schoten gelost door meerdere spelers. De keeper is vrij groot en lijkt voor het team een betrouwbaar sluitstuk te zijn. De eerste helft is voor Voorwaarts F2. Teuge F2 kan zijn draai niet goed vinden op dit wederom mooie kunstgrasveld. Passes komen niet aan of worden voortijdig opgepikt door de tegenstander, die er dankbaar gebruikt van maakt om op te stomen naar het doel van Teuge. Helaas hing hier geen plaatselijke “witte wieven” mist, waar Sinterklaas bij zijn intocht in Meppel nog last van had; want dan had die het Voorwaarts nog moeilijk kunnen maken. De verdediging had het druk met corrigeren en bijstellen, maar uiteindelijk naar vijf minuten kon de druk van de tegenstander niet langer weerstaan worden. Een schot van Voorwaarts trof het net van Teuge F2. Voor de rest van de eerste helft mistte Teuge de scherpte om de achterstand om te buigen. Voorwaarts bleef dankbaar gebruik maken van de ruimte die er op het veld lag, maar was niet bij machte om de voorsprong verder uit te bouwen.

Zou de welkome rust dan uitkomst bieden. Dominic en Marc grepen deze mogelijkheid aan om de goede en slechte punten, uit de eerste helft, te benoemen en de jongens de nodige moed in te praten; zodat we toch nog met 3 punten in de tas naar huis kunnen gaan. Tenslotte was het nog maar 1-0.

Joey ging, in de tweede helft, in het doel staan en Daniël nam de rechtsvoor positie van hem over. Voorwaarts had ook gewisseld van keeper. Naderhand bleek dit voor Teuge F2 goed uit te pakken. De keeper uit de 1e helft kwam sterker over als de jongen die in de tweede helft zijn plek in het doel had overgenomen. F2 ging meer aanvallen en werd hierin ook gevaarlijker. Er deden zich nu meerdere kansen voor het doel van de tegenstander voor. Grote aanjager hierin bij Teuge F2 was Ingmar. Hij liep van links naar rechts en van achter naar voren. Hij was ook bij beide doelpunten aanwezig die in de tweede helft, in het voordeel van Teuge gemaakt zijn. De eerste viel, naar aanleiding van een corner, genomen door Ingmar; die door een speler van Voorwaarts niet goed verwerkt werd. Via zijn schoen belandde de bal in het doel. De doelman had het nakijken. 1-1, alles is nog mogelijk moet F2 gedacht hebben, want er volgden nog meer aanvallen. Niet iedere aanval lukte, ook deze werden net als in de eerste helft onderbroken door Voorwaarts Twello; maar wie weet zat er toch nog meer in de lucht. De doelman van Voorwaarts straalde niet de kracht uit; wat de jongen die keeper was in de eerste helft wel liet zien. En zo gebeurde het in de laatste minuut van de wedstrijd. Een hoekschop voor Teuge F2 van rechts kwam voor de voet van Ingmar. Hij schoot de bal, deze rolde over de grond; tussen de spelers van Voorwaarts door en eindigde zijn reis tegen de rechterdoelpaal. Hier weerkaatste hij richting net. Het wonder was geschied, de achterstand was omgebogen naar een 1-2 voorsprong. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en floot direct daarna af. Verbazing alom, maar enorm blij dat het treintje van overwinningen maar steeds door blijft gaan van stationnetje naar stationnetje.

Komende zaterdag tegen Oene F1. Geen tegenstander om te onderschatten. Sinds 2 november jl. zijn ze gestegen van de 12e naar de 8e plaats. Een ware opmars. Het zou toch mooi zijn, als Teuge F2 deze kan stoppen.