F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

7 november 2015 9:00

Justin Klein Kalvenhaar

Moeizame overwinning van F2 tegen Diepenveen F2

Afgelopen zaterdag 7 november jl. moest F2 tegen Diepenveen F2 aantreden. Om 9:00 uur zou de aftrap zijn. De jongens begonnen rustig aan hun warming-up ter voorbereiding van een mooie pot voetbal tegen een team wat lager geklasseerd is. Het zou toch mooi zijn, dat ze 3 punten konden bijschrijven aan het toch al ruime aantal punten van 12 punten. De ouders en leiding begonnen zich om een andere reden een beetje zorgen te maken, want er was nog geen tegenstander te bekennen. Durfden ze de IJssel wel over te steken. Aan het weer kan het niet gelegen hebben, dat was prima. Uiteindelijk vond de vader van Sem ze in de kleedkamer. De Teuge aanhang slaakte een geruststellende zucht en dacht: “Gelukkig zijn we hier niet voor niets gekomen”. De grote wijzer van de klok naderde de 9 bijna. Teuge F2 had de spieren los gemaakt en Diepenveen F2 had de tactiek doorgenomen; tenminste van dat laatste ga ik maar uit. Of misschien waren ze gewoon te laat gearriveerd. Uiteindelijk stonden er twee teams op het veld; nadat het 9:00 uur was geworden klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en kon de wedstrijd beginnen. Ingmar ging de eerste helft keepen en Steyn is er niet, omdat hij op vakantie is. Of het aan het tijdstip van aanvang ligt is me niet bekend, maar in de eerste helft is F2 meestal nog aan het wakker worden. Tenminste zo lijkt het voor de trouwe toeschouwer. Dat uit zich in posities die niet door iedereen worden ingenomen en het spel wordt hierbij teveel aan de tegenstander overgelaten. Gelukkig was hier een tegenstander die koud uit de kleedkamer kwam en daarbij, op een enkele speler na, niet aan aanvallen dacht. F2 daarentegen speelde meer tegen zichzelf; tenminste zo leek het erop voor de aanhang langs de kant. Als de bal in ons bezit was werd er niet opgebouwd, zodat de tegenstander het spel over kon nemen. Van gevaar, was hier gelukkig geen sprake. Ingmar weerde in de eerste helft een schot mooi af. Dit was eigenlijk het enige noemenswaardige wapenfeit van Diepenveen F2 in de eerste helft. Aan het einde van de eerste helft ging het toch meer lopen in het spel bij F2. De eerste goede aanval die niet het doel trof, was de aanzet van een andere waarbij het wel lukte. Een verre uittrap van Ingmar bereikte Joey, die Joris kon bedienen zodat hij de bal in het doel kon schieten. De verlossende 1-0 was een feit. Even later was het rust.

De rust werd door Dominic gebruikt om het team flink op te peppen voor de tweede helft. Daarnaast ging Joey nu in het doel staan. Het schouwspel bleef helaas een herhaling van zetten van de eerste helft. Beide teams probeerden het wel, maar dit leidde niet tot gevaarlijk situaties voor beide doelen. Op bepaalde momenten moest de verdediging van F2 alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen, maar met het nodige kunst en vliegwerk van Sem, Dirk, Mees en Tristan kon dit voorkomen worden. De verdediging toonde hierbij veerkracht en zorgde ervoor dat de aanvallers van Diepenveen geblokkeerd werden. Het grote wapen: de verre uittrap had deze keer minder succes. De aanval en het middenveld met Joris, Ingmar en Daniël konden de voorsprong niet verder uitbreiden. Vlak voor het eindsignaal plaatste Daniël nog een schot wat net naast ging. Iedereen was opgelucht dat de 3 punten binnen waren. Het was geen grootse wedstrijd, maar als je naar de kansen kijkt wel een terechte winnaar. Laten we hopen dat F2 zo “voorwaarts” blijft gaan en nog de nodige overwinningen in de boeken laat schrijven.