2 - 3

SP Teuge JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 2

31 oktober 2015 9:45

Na de zware nederlaag in de beker van vorige week wilde de F1 weer eens winnen, want dat is toch altijd leuker dan verliezen. Dit zou niet gemakkelijk worden omdat we op bezoek moesten bij Voorwaarts in Twello.

Dit keer nog steeds zonder Sven. Hij had 8 dagen geleden zijn arm gebroken, dus moet nog even wachten om weer te kunnen spelen. Misschien volgende week al.

Met Mees als eerste wissel begonnen we de wedstrijd. Niels in het doel. Ryan en Tim in de verdediging met Ruben ervoor. In het midden stonden Daan en Ynze. En in de spits begon Tieme.

De wedstrijd begon in het voordeel van Voorwaarts. Met veel opportunisme voetbalden zij zonder een echt systeem te hanteren. Dit was erg moeilijk tegen te voetballen. Zo liepen er regelmatig 4 aanvallers van Voorwaarts tegen 3 verdedigers van Teuge. Het was een wonder dat het 0-0 bleef. Teuge hield daarentegen wel zijn posities, maar het combineren ging niet zoals het zou moeten. Toch kwam Teuge op voorsprong. Na een mooie actie van Yzne aan de linkerkant gaf hij de bal voor op Daan en Tieme waarbij Tieme kon afronden; 0-1.

Voorwaarts kreeg steeds minder kansen en Teuge wat meer, dus de 0-2 kon niet uitblijven. Ynze ging er aan de linkerkant vandoor en kon mooi met links droog inschieten. Hierbij bleef het tot de rust; 0-2. Met dank aan Niels door het verrichten van mooie reddingen en Voorwaarts door het missen van mooie kansen.

In de rust werd afgesproken om weer met 3 verdedigers op een lijn te blijven voetballen en alleen maar door te schuiven als het kon, maar aangezien de voorhoede vooraan bleef hangen kwamen we nog steeds regelmatig met een man minder te staan achterin.

De tweede helft begon weer zoals de eerste helft begon. Voorwaarts steeds iets scherper in de duels, meer fysiek en gedurfd. Voetballend kon Teuge niet opbrengen wat het in eerdere wedstrijden wel kon. Na 10 minuten in de tweede helft scoorde Voorwaarts de aansluitingstreffer; 1-2. Niels kon helaas een bal niet vangen en via zijn handen ging de bal het netje in. En Voorwaarts wilde meer. Met nog meer enthousiasme liep Voorwaarts naar voren. De bal hoefde maar goed te vallen en een gelijkspel hing in de lucht. Gelukkig gebeurde dit niet en ook Teuge kreeg wat kansen. Uit een corner van Ynze kopte Mees nét naast. En in de laatste minuut kreeg Voorwaarts dan toch de beloning voor het harde werken; 2-2.

De aftrap werd genomen en Ynze kreeg de bal, hij ging op links door en uit een zeer moeilijke hoek scoorde hij direct na de 2-2 de 2-3. Geweldig! De aftrap werd nu door Voorwaarts genomen, maar direct hierna floot de scheidsrechter af. Teuge F1 had gewonnen.

De spelers en coaches waren blij en opgelucht. Een moeilijke wedstrijd werd uiteindelijk toch gewonnen van een zeer sportief Voorwaarts.