SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

31 oktober 2015 9:30

Broekland F1 – Teuge F2 gespeeld op 31 oktober 2015 Uitslag 2 – 4

Weer werd er afgereisd naar een voetbalvereniging over de IJssel. Nu naar Broekland. Nog iets verder, als de laatste wedstrijd tegen en in Wijhe. Bij Wijhe werd er uiteindelijk gewonnen, wel met hangen en wurmen; maar toch. Hoe zou het dit keer gaan. De aftrap was om 9:30. Het eerste gedeelte van de eerste helft werd er door beide teams niet goed gespeeld. Het was een soort flipperkastvoetbal. Ballen werden naar voren geschoten, zonder dat er hierbij naar een medespeler gekeken werd. Joey wist in de 8e minuut toch de ban te breken door eerst tegen de keeper op te schieten en daarna alsnog te scoren. In de eerste helft stond Ingmar in het doel, wat hij met verve verdedigde. Na dit eerste doelpunt begon de opbouw er ook wat zonniger uit te zien. De verdedigers Dirk, Mees, Sem en Tristan pakten hun taken goed op, en zorgen dat er geen aanvaller van Broekland door kwam; desnoods gooiden ze hun hele lichaam ervoor. Als de bal verovert was kon er naar voren gekeken worden en gezocht worden naar een vrije speler. Vlak voor rust wist Joris te scoren uit een pass van Daniël.

Na de rust ging Daniël het doel verdedigen en Ingmar werd in de voorhoede geplaatst. Schijnbaar zijn er harde worden gesproken bij Broekland in de rust, want rap na 3 drie minuten wisten ze de achterstand terug te brengen tot 1 doelpunt. Het werd 1-2. Nu werd het tijd om orde op zaken te stellen vond F2. De ware kwaliteit kwam nu weer boven drijven. De voorhoede met Steyn, Joris, Joey en Ingmar lieten zien wat ze waard zijn. Twee rushes over de rechterkant bezorgen de 1-3 en de 1-4. Joris maakte het derde doelpunt en Joey liet de doelman kansloos bij het vierde doelpunt. Eén minuut voor tijd deed Broekland nog iets terug, maar het mocht niet baten. De buit was binnen. Het is de reis naar Broekland waard geweest. F2 heeft gezorgd Broekland een 2-4 nederlaag aan zijn broek heeft gekregen.

Aanstaande zaterdag gaat Diepenveen F2 de IJssel over en komt bij ons op bezoek. Laat F2 ervoor zorgen, dat zij deze wedstrijd “de broek aan heeft” en de drie punten na afloop in de broekzak mee naar huis neemt.