3 - 4

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

10 oktober 2015 9:00

Afgelopen zaterdag 10 oktober ’15 heeft F2 een memorabele wedstrijd gespeeld bij Wijhe’92 aan de IJssel. Nadat het beginsignaal had geklonken begonnen beide teams aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd wilde het niet echt vlotten. Ballen kwamen niet aan en er werd snel balverlies geleden. Het spel werd volledig overgelaten aan de tegenstander. Dit was gewoon niet het spel, wat we de laatste weken van F2 gewend waren te zien. Dominic zag dit ook en scandeerde meerdere malen “wakker worden” langs de zijlijn, maar het leek erop alsof dit de spelers niet bereikte. De spelers die wel wakker waren, waren die van Wijhe F2. Zij konden het spel maken wat resulteerde in de 1-0 voorsprong na ongeveer 10 minuten in de eerste helft. Vervelend, maar terecht. Wijhe maakte het spel en had hierdoor recht op een doelpunt. Hebben wij deze tegenstander niet teveel onderschat, ze staan tenslotte onder ons. Als we het spel van ze bekijken lijkt dat er niet op. Wijhe F2 kan goed combineren en bepaalde spelers kunnen een mannetje passeren. Na de 1-0 verandert het spelbeeld niet. Wijhe wordt gestimuleerd door de voorsprong en weet deze na 5 minuten nog verder uit te bouwen. Het is 2-0 en de aanhang van Wijhe’92 denkt dat ze op rozen zitten. Het thuisfront wordt al ingelicht om de slingers alvast uit de kast te halen. Ze staan dicht bij elkaar, niet ver van het doel van Teuge F2. De stemming zit er goed in, ze vragen zich af wie de tegenstander eigenlijk wel is. Eén persoon zegt: “Teuge geloof ik”. De ander zegt: “Waar ligt dat”. Op dit moment in de wedstrijd is dat ook nog een beetje zo. F2 is nog onzichtbaar geweest. Hopelijk kan de tweede helft hier verandering in aanbrengen en kan F2 deze mensen, op een sportieve manier, laten zien dat Teuge wel degelijk op de landkaart vermeld staat en dat er zelfs een vereniging is die dezelfde naam heeft. In deze zeer welkome rust benoemen Dominic en Chantal de pijnpunten uit de eerste helft en peppen de jongens op voor de tweede helft, waarin het echt anders moet gaan.

F2 begint inderdaad scherper aan de tweede helft. Er wordt actiever gespeeld en meer durf getoond. Na een aantal minuten resulteert dit in een doelpunt, Steyn weet hem er prachtig in te leggen. De aansluiting is een feit. Tijd om door te gaan en te gaan werken aan nog meer doelpunten. Wijhe is niet geïmponeerd hierdoor, want 2 minuten later weten zij het derde doelpunt op het scorebord te brengen. Weer twee doelpunten verschil in ons nadeel. Het zal toch niet gebeuren. Dominic en Chantal coachen het team uit alle macht en geven de jongens, langs de zijlijn, aanwijzingen hoe ze de bal het beste kunnen spelen. De ouders van de spelers langs de kant leven ook enorm mee. Dit alles resulteert in een wederopstanding van F2. Daniël knalt een vrije trap er knalhard in, wat de 3-2 oplevert; even later rond Joris een aanval prachtig af en uiteindelijk vlak voor het eindsignaal kan Steyn de bal met rechts in het doel passen. Het wonder van Wijhe is geschied. Daar kan het Nederlands elftal nog een voorbeeld aan nemen. Iedereen heeft zich weer fantastische ingezet om toch met het volle pond naar huis te gaan. Voor de komende wedstrijden is belangrijk, dat we de tegenstanders niet onderschatten; ook al staan ze lager dan wij. Laat dit de wijze les zijn uit deze wedstrijd.

En de aanhang van Wijhe’92 F2 hebben we, na afloop van de wedstrijd, niemand meer teruggezien. Waar ze, zo snel gebleven zijn, is niet bekend. Waarschijnlijk zijn ze snel naar huis gegaan, om de slingers snel weer terug in de kast te doen. Teuge F2, echter heeft zich, door deze overwinning, duidelijk op de kaart gezet.