F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

3 oktober 2015 9:00

Tristan Schouw

F2 richt zijn blik omhoog!

In de tweede helft stonden de ouders van de spelers van F2 achter het juiste doel. In de tweede helft vielen de doelpunten namelijk als rijpe appelen uit de boom in het doel van Colmschate. De eerste helft zag er totaal anders uit. Er werd onsamenhangend gespeeld tegen de hekkensluiter van de poule. De spelers konden elkaar niet goed bereiken, want de passes kwamen niet aan. Er werd teveel ruimte aan Colmschate gegeven, zonder zelf dreigend te worden.

Dominic wilde experimenteren met een andere opstelling. Hij wilde het systeem 1-3-2-1 uitproberen. Ingmar gaat de hele wedstrijd keepen. Achterin zijn er drie verdedigers: Mees (links back), Dirk (libero) en Sem (rechts back). Het middenveld en de aanval bestaan uit Steyn op links en Daniël op rechts. Joris neemt positie in de spits. In de wissel begonnen Joey en Tristan. Joey kan dan met een middenvelder/aanvaller gewisseld worden en Tristan met een verdediger. Het heeft denk ik niet aan de opstelling gelegen, dat het zolang duurde voordat F2 grip op de wedstrijd kreeg. Uiteindelijk waren en een aantal kansen voor nodig, voordat Joris F2 op de verlossende 1-0 zette. In de rest van de eerste helft lukte het niet deze voorsprong verder uit te bouwen.

De rust werd benut om te bespreken hoe we in de tweede helft dit varkentje moeten gaan wassen. In de tweede helft zagen de toeschouwers een geheel ander F2. Er werd met meer passie en agressie gespeeld. Als de tegenstander een aanval opzette werd hij direct gestoord. Er werd getracht de bal te veroveren en een aanval op te zetten. Nu ging het lopen, de wedstrijd werd een aangenaam kijkspel voor de Teuge supporters wel te verstaan. Daniël wist de bal op Joey te passen en hij wist hieruit de 2-0 op het scorebord te brengen. Colmschate zocht naar de handdoek om deze in de ring te werpen, zo kwam het tenminste over op de toeschouwers van F2. Maar zoals gezegd F2 had haast. Daniël dacht bijna te scoren, echter de bal bleef liggen op de doellijn. Steyn onderschepte even later een uittrap van de doelman en kon hieruit het derde doelpunt bewerkstellingen. Hier bleef het niet bij de aanvallen bleven voortduren en Daniël onderschepte een bal en wist nu wel met zijn schot de doellijn te passeren. Enkele minuten later bracht Steyn het net weer in beweging, met een knap geschoten trap wist hij het 5e doelpunt in de boeken te brengen. Dit was de eerste overwinning zonder tegendoelpunt. Goed zo F2, ga zo door! Aanstaande zaterdag steken we weer de IJssel over om deze keer naar Wijhe F2 te gaan. Hopelijk weten we ook deze wedstrijd in ons voordeel te beslechten.