SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 3e klasse 13

12 september 2015 8:45

Verslag FC RDC F1 – Teuge F2 – zaterdag 12 september 2015

Afgelopen zaterdag 12 september stond de eerste uitwedstrijd op het programma van F2. Net als de laatste wedstrijd voor de beker van vorige week zaterdag voor de beker ging het hier ook om een uitwedstrijd. Spelers en ouders moesten weer vroeg uit de veren, want er diende afgereisd te worden naar FC RDC in Deventer. Om kwart voor negen was het fluitsignaal van de scheidsrechter hoorbaar en de wedstrijd kon beginnen. Onze jongens hadden er zin in maar RDC ook. De rechterspits had goed gekeken hoe Memphis Depay kortgeleden tegen Club Brugge de bal over een speler heen tilde, en vervolgens zijn actie schitterend afrondde met een doelpunt. Gelukkig was hiervan geen sprake, want onze verdediging kon deze aanval afslaan. Echter toch bleef RDC aanvallen en vrij snel in de 3e minuut werd een aanval niet goed afgeslagen en ligt de bal in het net. Evenals de aanval heeft FC RDC zijn de verdediging goed op orde. Onze aanvallers krijgen weinig ruimte om de bal rond te spelen. Als de bal even in ons bezit is, worden we al omsingeld door RDC spelers. De bal wordt veroverd en de aanval ingezet. In de 12e minuut weet RDC uit een corner de 2-0 op het scorebord te zetten. Toch blijven onze jongens vechten voor meer, er wordt niet opgegeven. Aan het einde van de eerste helft weet Tristan nog bijna het doel te treffen, na een goede actie. Het schot dat hij loste, stuiterde eerst tegen de borst van de keeper, waarna hij hem daarna pas klemvast kon houden.

In de rust heeft Joey het keepersshirt gewisseld met Ingmar. Vol goede moed wordt door onze jongens begonnen aan de tweede helft, om toch een poging te ondernemen om die vervelende achterstand weg te werken. In het begin van de tweede helft krijgen de jongens hier wat hulp bij uit onverwachte hoek. FC RDC verdedigt een bal uit en deze komt tegen de scheidsrechter aan. Vervelend zou je zeggen, echter voor F2 niet want Joey krijgt de bal voor de voeten en weet hieruit te scoren. F2 gaat door en krijgt ook kansen. Een hele mooie gaat er helaas niet in. Van de linkerkant schiet Steyn de bal voor, helaas weten Joris en Joey beide niet te scoren. FC RDC daarentegen vindt het verschil van twee doelpunten toch wel erg prettig, want ze weten weer te scoren. F2 toont veerkracht en weet op het eind van de wedstrijd toch haar tweede doelpunt te produceren. Joris passt de bal naar Tristan die de keeper kansloos laat. Eindstand 3-2 verlies, echter er is hard gewerkt. De beide keepers Joey en Ingmar hebben fantastisch gekeept en gespeeld. De spelers in de voorste linie Joris, Steyn en Tristan hebben gevochten voor wat ze waard zijn, evenals het middenveld en de verdediging: Sem, Daniël, Dirk en Mees stonden hun mannetjes en gingen desnoods voor de bal liggen om er maar voor te zorgen dat de tegenstander er niet door heen komt. Dit biedt het nodige perspectief voor de komende wedstrijden; zoals de eerste van a.s. zaterdag tegen Go Ahead Deventer F1.