SP Teuge 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

5 maart 2016 14:30

Maanen, J.L.L. van

14.25 uur. Of het de chili con carne was die hij een dag eerder verorberd had of de wedstrijdspanning, maar Frank van Lohuijzen moest kort voor dat de wedstrijd begon nog even snel naar het toilet. Drie minuten later hing er in de kleedkamer duidelijk ‘iets’ bijzonders in de lucht en stoven de mannen naar buiten om Stroe een poepie te laten ruiken

Het liep echter helemaal anders. Al na twee minuten voetballen zat er stront aan de Teugse-knikker, toen een vrije trap door de fantastische spielmacher van Stroe in het doel werd gehamerd. Daarna moeten de aanvallers van de thuisploeg zich op een kermis hebben gewaand want het was prijs schieten.

Terwijl de Teugse ploeg zich log en lomp bewoon over het harde kunstgrasveld, zo soepel verliep het spel van de gastheren. Vooral de aanvallend ingestelde spelers toonden zich zo scherp als een kappersschaar met als gevolg dat Sportclub Teuge geknipt en geschoren werd.

Na tien minuten stond het 3-0. Twintig minuten daarna was de score verdubbeld. Het was een ware slachting en in dat licht bezien was het niet zo gek dat de manschappen van Marcel Vink als een kip zonder over kop over het veld heen renden. De voorhoede was apathisch, het middenveld chaotisch en de achterhoede volledig in de war.

Dat de laatste linie van Sportclub Teuge zo zwak opereerde was opvallend, omdat dit doorgaans een zekerheidsfactor. Zo niet in Stroe, waar beide vleugelverdedigers duidelijk inferieur waren aan de aanvallers van de opponent. Bovendien leek het alsof beide centrale verdedigers dachten dat zij als vleugelverdedigers stonden opgesteld, zo veel ruimte lag er in het hart van de defensie. Daar kwam bij dat ook de doelman niet zijn dag had. Zijn optreden had meer weg van een mimespeler die een doelman persifleerde: hij bewoog wel in de richting van de bal maar raakte hem nooit.

Na drie kwartier werden de Teugenaren uit hun lijden verlost, en dropen de spelers af richting de kleedkamer. Hier hing nog steeds iets in de lucht: Sportclub Teuge was er volledig in gestonken. Hoofdtrainer Marcel Vink deed een dringend beroep op het eergevoel van de manschappen. Na de thee speelde men georganiseerder, al werd men geholpen door Stroe, die zelfs medelijden leken te hebben met de dolende groen-witte brigade. Het resultaat was een super saai schouwspel.

Het meest opvallende moment na de pauze was toen Ruben Wientjes aan de zijlijn werd aangespeeld door een tegenstander. Terwijl hij het leer aannam en in één beweging voorbij zijn tegenstander tikte, keek het publiek geconcentreerd toe, dat kort achter hem stond opgesteld. Plotseling, zonder een tegenstander in de buurt ging Wientjes pardoes naar de grond. Het leek alsof hij getackeld werd door de lucht. Ontgoocheld lag Wientjes op zijn buik en met zijn neus in het kunstgras, toen het lachsalvo vanaf de kant over hem heen rolde. De uitermate knullige situatie stond symbool voor het angstige optreden van de voetballers uit Teuge.