Bekerwedstrijd Zwart Wit 63 F4 - SP Teuge F2

2 - 8

SP Teuge JO9-2JM

F-pupillen, F2, Groep 3 38

5 september 2015 8:45

Afgelopen zaterdag 5 september moesten de spelers van F2 en hun ouders al vroeg uit de veren, want er moest afgereisd worden naar het hoge noorden van onze provincie Gelderland. Er stond namelijk een bekerwedstrijd op het programma tegen Zwart Wit’63 uit Harderwijk.

De eerste twee wedstrijden waren gewonnen en de vraag was zou het lukken om het doelpuntensaldo nog wat omhoog te krikken. Op weg naar Harderwijk, in de auto, maakte de ruitenwisser overuren. De paraplu’s moesten mee, echter toen de scheidsrechter het startsignaal had gegeven voor het begin van de wedstrijd was het droog. Teuge F2 begon voortvarend en zette direct de aanval in. Na twee minuten resulteerde dat al in het eerste doelpunt voor Teuge, Joey was de doelpuntenmaker. F2 ging niet op zijn lauweren rusten, maar zette de aanval direct weer in, nadat de bal veroverd was op de tegenstander. Eén minuut later is het al 0-2, Joris wist hier het net te raken. Tussendoor bleef het regenen, maar dat deerde ons F2 niet, ze bleven in de aanval en wist de bal goed rond te spelen. Als de tegenstander aan de bal was, werd er snel teruggelopen om de aanval te pareren. Zwart Wit’63 kreeg trouwens weinig kans om aan te vallen, want al rap werd het 0-3 en 0-4. Beide doelpunten werden wederom gemaakt door Joey. Aan het einde van de eerste helft lukte het Zwart Wit’63 om een aanval op te zetten. De bal belandde voor het doel en de verdediging kon hier even geen antwoord op geven, want het lukte ze om de bal over de doellijn te schieten. De scheidsrechter floot af voor het rustsignaal. Met een 1-4 voorsprong ging F2 de rust in.

De leider en leidster beloonden het team voor het goede spel en stimuleerden ze om op dezelfde voet verder te gaan in de tweede helft. Deze peptalk had goed gewerkt, want na 1 minuut spelen in de tweede helft lag de bal al weer in de touwen bij Zwart Wit’63 door Joris. Het spel ging daarna wat meer op en neer. Zwart Wit’63 probeerde het wel, maar kon de bal minder goed rond spelen. Teuge F2 attaqueerde fel en nam het initiatief over. Dat resulteerde uiteindelijk in 1-6 door Ingmar en 1-7 door Steyn. Het lukte Zwart Wit’63 nog om de eer te redden door er 2-7 van te maken, maar bleef niet bij de les; want Steyn bepaalde voor F2 de eindstand op 2-8.

Al met al een prima laatste wedstrijd uit de beker competitie. Daarnaast zit er ook een stijgende lijn in het doelpuntensaldo. In de eerste wedstrijd was het verschil twee, daarna 4 en nu zelfs 6. Tevens is het aantal doelpunten van de laatste wedstrijd gelijk aan het saldo van de eerste twee wedstrijden; zowel voor als tegen. Laten we hopen, dat de resultaten ook zo gunstig blijven in de gewone competitie die a.s. zaterdag 12 september gaat beginnen.